BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsalarında pozitif seyir----

Asya borsalarında pozitif seyir

Asya borsalarında pozitif seyir
03 Temmuz 2023 - 07:20 www.finansgundem.com

Asya piyasaları yatırımcıların imalat faaliyet raporlarını değerlendirmesiyle yükseldi.


Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların bölgede üretimin yavaşladığını gösteren çok sayıda imalat faaliyeti raporunu değerlendirmesiyle yükseldi.

Çin'in Haziran ayı Caixin imalat satın alma yöneticileri endeksi, ekonomistlerin 50,2 olan beklentilerin biraz üzerinde 50,5 olarak geldi. Çin'in resmi hükümet PMI okumaları, art arda üçüncü ayda bir daralma bildirdi.

Anakara Çin piyasaları yükseldi: Shanghai Bileşik Endeksi yüzde 0,72 ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,18 yükseldi. Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 1,29 arttı ve Hang Seng Tech endeksi yüzde 2'nin üzerinde yükseldi.

Japon Nikkei 225, bölgedeki kazançlara öncülük etti ve yüzde 1,46 yükseldi, Topix de yüzde 1,11 arttı. Güney Kore'de Kospi yüzde 1,39 ve Kosdaq yüzde 1,81 yükseldi. Güney Kore ve Japonya için yapılan özel anketler de fabrika faaliyetlerinin bu ay yavaşladığını gösterdi.

Avustralya'da S&P/ASX 200, yatırımcılar Avustralya Merkez Bankası'nın Salı günkü oran kararını beklerken yüzde 0,27 yükseldi. Ekonomistler, merkez bankasının nakit oranını 25 baz puan daha artırarak yüzde 4,35'e yükseltmesini bekliyor.

S&P Global ASEAN İmalat satın alma müdürleri endeksi, imalat sektörü için koşulların Haziran ayında hafif bir şekilde iyileştiğini gördü ve bir ay önce görülen 51,1'in altında 51'e ulaştı.

Cuma günü ABD'de teknoloji hisselerinin öncülüğünde üç büyük endeks de kazanç sağladı. Nasdaq Composite yüzde 1,45 yükselirken, S&P 500 yüzde 1,23 ve Dow Jones Industrial Average yüzde 0,84 yükseldi.

ABD borsalarında kâr satışları

 

Piyasaların TCMB faiz kararına tepkisi ne oldu?

 

Küresel piyasalarda negatif seyir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)