BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsalarında kâr satışları----

ABD borsalarında kâr satışları

ABD borsalarında kâr satışları
28 Haziran 2023 - 16:45 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri çarşamba gününe ekside başladı. ABD’nin olası Çin yaptırımlarına ve Powell’ın son açıklamalarına odaklanan yatırımcılar kâr satışlarına geçti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına düşüşle başladı. Yatırımcılar bir önceki seansta görülen rallinin ardından kâr satışlarına başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,28 düşüşle 33.830,51 puanda, S&P 500 Endeksi %0,31 azalışla 4.364,83 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,23 düşüşle 13.524,68 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0262 düşüşle %3,741 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırımcılar yeni günde çip hisse senetlerinin geleceğine dair haberlere odaklandı. Wall Street Journal’ın yayınladığı son bir haber ABD’nin Çin ye yönelik yeni ithalat yaptırımları uygulayacağını ve bu yaptırımların çip hisse senetlerini kapsayacağını öngörüyordu. Haberin yayınlanmasının ardından bu yıl değerini neredeyse 3’e katlayan çip şirketi Nvidia’nın hisseleri açılışın ardından %1,81 değer kaybetti. AMD hisseleri ise %1,28 geriledi. Çip hisseleri sektör endeksi iShares Yarı İletkenler ETF’si ise açılışta (SOXX) %1,20 düşüş gösterdi.

Dow Jones Endeksi salı günü altı seans sonra ilk kez %0,63’lük yükselişle pozitif kapandı. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise %1’in üzerinde yükseldi. Geçen hafta görülen satışların ardından teknoloji hisselerinin toparlanması borsaların genelindeki yükseliş ivmesini destekledi.

Nasdaq Bileşik Endeksi son 40 yılın en başarılı ilk yarı performansına hazırlanıyor. Rallinin en önemli sebebi ise yatırımcıların yapay zekâ teknolojilerinde kaydedilen ilerlemelere odaklanmasıydı. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri bu yılın başından itibaren sırasıyla %14 ve %29 yükseldi.

CNBC’nin haberine göre Renaissance Makro Araştırmalar Başkanı Jeff deGraaf piyasalara ilişkin açıklamasında, “Daha yüksek zirveler ve daha yüksek diplere serilerine göre kendimizi ayarlıyoruz. Bunu bir momentum piyasası olarak tanımlamazdım. Belki biraz bu yöne kaymaya başlıyor olabiliriz ama bu kesinlikle bir trend piyasası” dedi. Teknoloji ve sanayi sektörü gibi döngüsel ekonomiyle ilişkili sektörlerin liderliği ele aldığına dikkat çeken deGraaf bunun olumlu bir gösterge olduğunu söyledi. deGraaf, “Tüm bunlar boğa piyasasında olduğumuzun oldukça iyi, kurşun geçirmez göstergeleridir” dedi.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell Çarşamba günü Portekiz’in Sintra kentinde Avrupa Merkez Bankası Merkez Bankacılığı Forumu’nda bir politika paneli öncesinde konuşacak. Powell'a İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ve Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda eşlik edecek.

Piyasalar Powell’dan ABD ekonomi politikasının geleceği hakkında daha fazla ipuçları arayacak. FED Başkanı son açıklamalarında enflasyonla mücadele için ek faiz artışları gerçekleştirilebileceğini açıklamıştı. Ancak Powell bunun ‘daha ılımlı bir hızda’ yapılabileceğini düşündüğünü söylemişti.

Dolar/TL'de yükseliş sürüyor

 

ABD başkan adayından şok Uygur yanıtı: Cahil mi sağır mı?

 

Trump: Komünistler ABD’ye giremeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)