BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsalarında negatif seyir----

Asya borsalarında negatif seyir

Asya borsalarında negatif seyir
05 Mart 2024 - 07:12 www.finansgundem.com

Asya piyasaları, Çin'in 'İki Oturum' toplantısı başlangıcının ardından çoğunlukla negatif seyrediyor.

Asya-Pasifik piyasaları, Çin'in "İki Oturum" toplantısı başlarken düştü ve yatırımcılar, ülkenin 2024 için "yüzde 5 civarında" bir GSYİH büyüme hedefi öngörmesinin ardından ekonomik planlarının ayrıntılarını izledi.

Ülke, 2024 yılında savunma harcamalarını yüzde 7,2 oranında artıracak. Enflasyonun “yüzde 3 civarına” çıkmasını bekliyor.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi Asya'da kayıplara öncülük ederek yüzde 2,47 oranında kayıp yaşarken, Çin'in CSI 300 endeksi marjinal bir yükseliş kaydetti.

Ayrı olarak, Caixin hizmet satın alma yöneticilerinin Çin için endeks okumaları günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak.

Güney Kore'nin revize edilmiş GSYİH rakamları, ekonomisinin 2023'ün dördüncü çeyreğinde yüzde 0,6 büyüdüğünü gösterirken, Japonya'nın başkenti Tokyo'da enflasyon Şubat ayındaki 22 ayın en düşük seviyesinden toparlandı.

Güney Kore'nin Kospi endeksi de yüzde 0,68 oranında değer kaybederken küçük ölçekli Kosdaq yüzde 0,88 oranında değer kaybetti.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi Pazartesi günü bu dönüm noktasını geçtikten sonra yüzde 0,4 düşüşle 40.000 seviyesinin altına düşerken, Topix yüzde 0,14 artışla daha geniş bir gerilemeyi destekledi.

Tayvan ağırlıklı endeks yüzde 0,55 artışla rekor seviyeye ulaştı.

Avustralya'da S&P/ASX 200 neredeyse yatay bir seyir izliyordu.

Emtia cephesinde, yatırımcılar Fed'in yılın ikinci yarısında faiz indirimine başlayacağına dair iddiaları nedeniyle altın vadeli işlemleri Pazartesi günü rekor seviyeye ulaştı. Vadeli işlemler şu anda ons başına 2.115,38 dolara düşmeden önce 2.126,30 dolara ulaştı.

New York borsası düşüşle kapandı

 

Avrupa borsaları Fransa hariç düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)