BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsalarında düşüş----

Asya borsalarında düşüş

Asya borsalarında düşüş
10 Ekim 2022 - 08:29 www.finansgundem.com

Asya-Pasifik hisseleri Hong Kong hisseleri öncülüğünde düştü

Hang Seng endeksi yüzde 2'den fazla düşerken, Hang Seng Tech endeksinin yüzde 3,17 düştü.

Çin anakarasında, Şanghay Kompoziti “Golden Week” tatili sonrasında yüzde 0.39 kaybederken, Shenzhen Bileşeni yüzde 1 civarında düşüş yaşadı. S&P/ASX 200 yüzde 1,63 daha düştü.

Japonya, Güney Kore, Tayvan ve Malezya piyasaları Pazartesi günü tatil nedeniyle kapalı.

Bu haftanın ilerleyen saatlerinde Kore Bankası gösterge faiz oranı kararını açıklayacak, Singapur üçüncü çeyrek için GSYİH tahminini açıklayacak ve Çin enflasyon verilerini yayınlayacak.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company ve Japan Fast Retailing kazançlarını raporlayacak ve ABD Eylül ayı enflasyon verilerini yayınlayacak.

Cuma günü ABD'de önemli hisse senedi endeksleri, verilerin işsizlik oranının Eylül ayında düştüğünü göstermesinin ardından yüzde 2'den fazla düştü ve Fed’in oranları agresif bir şekilde artırmaya devam edeceği korkusunu tetikledi.

Çin'de hizmet sektörü genişlemeden daralmaya doğru keskin bir düşüş yaşadı

Çin'in hizmet sektörü, Eylül ayında genişlemeden daralmaya doğru keskin bir düşüş yaşadı. Pekin'in Kovid-19'un yayılmasını engelleme çabaları hizmet faaliyetini olumsuz etkiledi.

Caixin Media ve S&P Global tarafından hesaplanan Caixin hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI), 55,0 seviyesinden 49,3'e geriledi. Böylece, önceki üç ayda görülen genişleme sona erdi ve yeniden eşik değer olan 50 puanın altına gelindi.

Ankete katılan hizmet sağlayıcılar, şirketlerin Mayıs ayından bu yana görülen en hızlı işten çıkarmayı bildirdi.

Caixin kıdemli ekonomisti Wang Zhe yaptığı değerlendirmede, "Cari pandemi durumu çok ağır ve karmaşık. KOVID kontrollerinin ekonomiye negatif etkisi hala devam ediyor. Politima uygulamasında istihdamın desteklenmesine, sübvansiyonlar verilmesine ve talebin artırılmasına odaklanılmalı" dedi.

Geçen hafta hem hizmet hem de inşaat faaliyetlerini kapsayan NBS imalat dışı endeksi de 52,6 seviyesinden 50,6 seviyesine doğru bir düşüş göstermişti.

Eylül sonunda 48,1 seviyesinde açıklanan imalat sektörü PMI verisini de içine alan Caixin bileşik endeksi 53,0 seviyesinden 48,5 seviyesine indi.

Günün önemli şirket haberleri 10/10/2022

 

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor

 

'Fed iki büyük hata yaptı'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)