BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları yükselişte----

Asya borsaları yükselişte

Asya borsaları yükselişte
30 Ocak 2024 - 07:46 www.finansgundem.com

Asya borsaları, bir zamanlar emlak sektörünün en büyüklerinden sayılan firmanın tasfiyesiyle düşüş yaşayan Hong Kong hariç yükseldi.

Yatırımcıların Evergrande'nin tasfiye emrinin etkileriyle boğuşmaya devam etmesiyle düşen Hong Kong dışında Asya-Pasifik piyasaları Salı günü genel olarak yükseldi.

Pazartesi günü, zor durumdaki emlak geliştiricisinin hisseleri yüzde 20'den fazla değer kaybının ardından durduruldu. Bir Hong Kong mahkemesi, bir zamanlar Çin'in en büyük emlak firmalarından biri olarak kabul edilen firmanın tasfiyesine karar verdi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi açılışta yüzde 1,58 kayıp yaşarken, Çin CSI 300 endeksi yüzde 0,5 kayıp yaşadı.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,3 oranında artış kaydetti ve geniş tabanlı Topix yatay çizginin çok az üzerinde yer aldı.

Bu, Japonya'da işsizlik oranının Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 2,5'in altında ve beklentilerin biraz altında, yüzde 2,4'e düşmesiyle gerçekleşti. Ekonomistler işsizlik oranının değişmeden yüzde 2,5 seviyesinde kalmasını bekliyorlardı.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,58 oranında değer kazanırken, küçük ölçekli Kosdaq toparlanıp marjinal bir yükseliş kaydetti.

Avustralya'da S&P/ASX 200 güne yüzde 0,49 yükselişle başladı ve art arda yedinci günde de kazanç elde etti.

New York borsası yükselişle kapandı

 

Avrupa borsaları günü karışık seyirle tamamladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)