BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları üretim verileri ile yükseldi----

Asya borsaları üretim verileri ile yükseldi

Asya borsaları üretim verileri ile yükseldi
02 Kasım 2020 - 08:05 www.finansgundem.com

Asya'da endeksler Çin'den gelen imalat PMI verilerinin 6. ayda da imalat sanayiinde toparlanma göstermesinin ardından yükseldi.

Çin'de bu sabah açıklanan imalat ve imalat dışı satın alma yöneticileri endeksleri yükseliş göstererek ülkede ekonomik toparlanmanın sürdüğüne işaret etmişti. 

Çin'de Ekim ayında imalat sektörü PMI 50.4 puan ile 50.3 olan beklentiyi aşarken imalat dışı PMI da 56.2 ile geçen ayki 55.9'un üzerinde gerçekleşmişti. 

Asya'da endeksler Çin'den gelen ve yatırımcıların olumlu değerlendirdiği verilerin ardından yükseliş gösterdi.

Çin'de ekonomik toparlanmanın devam ettiğine ilişkin işaret, Asya borsalarında da alım getirdi. Sabah işlemlerinde Japonya'da yüzde 1.4, Güney Kore'de yüzde 1.2 civarında yukarı yönlü hareket görüldü. Hong Kong'da yüzde 0.9, Avustralya'da yüzde 0.2 civarında alım takip edildi.

Çin'de imalat PMI toparlanmaya devam etti 

Caixin imalat satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ekim'de 53,6 olarak gerçekleşti. Rakam, imalat sektöründe toparlanmanın 6. ayda da devam ettiğine işaret etti. Çin'de resmi imalat PMI verisi ise Ekim'de bir önceki aya göre sınırlı da olsa gerilemeye işaret etmişti. 

Ülkenin resmi istatistik ofisinin yayınladığı verilere göre Ekim'de ülkede resmi imalat PMI verisi 51,4 olarak gerçekleşti. Eylül'de bu rakam 51,5 olarak kaydedilmişti

14. Finans Kongresi: Ekonomik düzen içerisinde yeni bir aktör, korona virüs

Kurum: Depremzedelere ödemeler başladı

Macron'u şoke eden anket! Güven yüzde 26'ya geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)