BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları Japonya hariç yükselişte----

Asya borsaları Japonya hariç yükselişte

Asya borsaları Japonya hariç yükselişte
07 Şubat 2024 - 07:32 www.finansgundem.com

Asya piyasaları Güney Kore öncülüğünde çoğunlukla yükselişte.

Yatırımcıların kurumsal karlarını değerlendirmesiyle Asya-Pasifik piyasaları Çarşamba günü Japonya'nın Nikkei hariç çoğunlukla yükselişteydi.

DBS Group Güneydoğu Asya'nın en büyük bankası, 2024 yılı için tüm yıl net faiz geliri tahminini korurken, dördüncü çeyrekte net kârının bir önceki yıla göre yüzde 2 artışla 2,39 milyar dolara çıktığını bildirdi. Bankanın hisseleri yüzde 2 arttı.

Çin'in en büyük çip üreticisi SMIC, dördüncü çeyrek kârında yüzde 54,7'lik bir düşüş kaydettikten bir gün sonra, Çarşamba günü devam eden küresel makroekonomik dalgalanmaların ve jeopolitik gerilimlerin 2024'te işi etkileyebileceğini söyledi.

SMIC'in hisseleri Hong Kong ticaretinde yaklaşık yüzde 5 düştü.

Hong Kong'da listelenen elektrikli araç hisseleri, Çin Ticaret Bakanlığı'nın ülkede "yeni enerji araçlarının sağlıklı gelişimi" planını ortaya koyan bir belge yayınlamasının ardından yükseldi.

Güney Koreli Kospi yüzde 1,4 artışla Asya'daki kazanımlara öncülük ederken, Kosdaq yüzde 1,2 kazanç elde etti.

Avustralya'da S&P/ASX 200, ülke merkez bankasının faiz oranlarını yüzde 4,35'te tutmasından bir gün sonra yüzde 0,61 yükseldi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi Salı günü yüzde 4'ün üzerinde artış göstererek yüzde 0,4 yükseldikten sonra kazançlarını sürdürürken, Çin CSI 300 endeksi yüzde 0,3 yükseldi.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yaklaşık yüzde 0,11 düşüşle negatif bölgedeki tek gösterge oldu. Daha geniş olan Topix yüzde 0,3 arttı.

New York borsası yükselişle kapandı

 

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)