BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları Hong Kong öncülüğünde karışık bir seyir izledi----

Asya borsaları Hong Kong öncülüğünde karışık bir seyir izledi

Asya borsaları Hong Kong öncülüğünde karışık bir seyir izledi
25 Ekim 2023 - 07:21 www.finansgundem.com

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların beklenenden fazla bir enflasyon rakamı açıklayan Avustralya'nın üçüncü çeyrek rakamlarını değerlendirirken karışık bir seyir izledi

Asya piyasalarında Hong Kong toparlanmaya öncülük ediyor; Avustralya beklenenden yüksek enflasyon rakamları bildirdi.

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Avustralya'nın üçüncü çeyrek enflasyon rakamlarını değerlendirirken karıştı. Bu, Avustralya Merkez Bankası'nın 3 Kasım'daki toplantısında alacağı para politikası kararına dair ipuçları verecek.

Ülkenin üçüncü çeyrek enflasyon oranı, ekonomistlerin beklediği yüzde 5,3'ün biraz üzerinde, ancak ikinci çeyrekte görülen yüzde 6'nın altında yüzde 5,4 olarak gerçekleşti.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi, teknoloji ve tüketici döngüsel hisse senetlerinden güç alarak yüzde 2,3 yükselişle bölgedeki kazanımlara öncülük etti. Anakara Çin hisseleri de yükseldi; CSI 300 yüzde 1,07 arttı.

Avustralya'da S&P/ASX 200 endeksi, TÜFE verilerinin açıklanmasının ardından yüzde 0,29 düşerek Salı günkü kazançlarını tersine çevirdi.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 1,15, Topix ise yüzde 1,06 yükseldi. Buna karşılık, Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,38, Kosdaq ise yüzde 0,54 düştü.

ABD'de gece boyunca üç ana endeks de yatırımcıların yeni kar raporlarına odaklanması ve yatırımcıların Hazine tahvil getirilerindeki son hareketleri takip etmesiyle yükseldi.

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 0,62 yükselişle dört günlük kayıp serisini sonlandırdı. S&P 500 yüzde 0,73, Nasdaq Bileşik Endeksi ise yüzde 0,93 oranında değer kazandı.

Asya borsaları güne düşüş ile başladı

 

Asya borsaları haftaya düşüş ile başladı

 

Asya borsaları haftanın son gününe düşüşle başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)