BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları bölgesel ekonomik verileri yakından takip ediyor----

Asya borsaları bölgesel ekonomik verileri yakından takip ediyor

Asya borsaları bölgesel ekonomik verileri yakından takip ediyor
17 Ekim 2023 - 07:02 www.finansgundem.com

Avustralya hisseleri, yatırımcıların merkez bankasının son politika toplantısı tutanaklarını değerlendirmesiyle değer kazanırken, Yeni Zelanda doları, hafta sonundaki seçimlerden bu yana ilk kez görülen enflasyon verisinin ardından zayıfladı

Yatırımcılar merkez bankası tutanaklarını değerlendirirken Avustralya hisseleri yükseliyor; Yeni Zelanda'da enflasyon 2 yılın en düşük seviyesinde işlem gördü.

Avustralya hisseleri, yatırımcıların merkez bankasının son politika toplantısı tutanaklarını değerlendirmesiyle değer kazanırken, Yeni Zelanda doları, hafta sonundaki seçimlerden bu yana ilk kez görülen enflasyon verisinin ardından zayıfladı.

Yeni Zelanda'nın enflasyon oranı iki yılın en düşük seviyesine gerileyerek üçüncü çeyrekte yüzde 5,6'ya geriledi.

Avustralya Merkez Bankası'nın tutanakları, merkez bankasının Ekim para politikası toplantısında gösterge borç verme faiz oranlarını yüzde 4,1'de tutmasının gerekçesini detaylandırıyor; bu oranlar art arda dördüncü aydır değişmeden kaldı.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,49 yükselirken Yeni Zelanda doları yüzde 0,4 zayıfladı.

Japonya'da Nikkei 225 toparlanarak yüzde 1,08 oranında değer kazanırken, Topix yüzde 0,79 oranında değer kazandı. Güney Koreli Kospi açılışta yüzde 0,67 oranında değer kazanırken, Kosdaq yüzde 1,64 ile daha büyük bir kazanç elde etti.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,66 artarken, Çin anakarası piyasaları negatif bölgedeydi ve CSI 300 marjinal bir düşüş yaşadı.

Asya borsalarının gözü bölgesel verilerde

 

Asya borsaları haftanın son gününe düşüş ile başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)