BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAskerlik süresi ne kadar düşecek?----

Askerlik süresi ne kadar düşecek?

Askerlik süresi ne kadar düşecek?
07 Mayıs 2013 - 15:00 www.finansgundem.com

Hükümetin askerliği kısaltacak düzenlemesinin ayrıntıları netleşiyor

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kızılcahamam'daki AK Parti kampında sinyalini verdiği askerlik modeliyle ilgili detaylara ulaşıldı.
Sabah'ın haberine göre, PKK'nın 8 Mayıs'ta çekilmesiyle başlayacak barış sürecinin tamamlanmasıyla askerlik süresi de kısalacak. Sahada profesyonel askerler görev alacak. Vatani görevini yapacak yükümlüler için de yeni düzenlemeler geliyor. Buna göre, 15 ay olan uzun dönem askerlik 10 aya indirilecek. 6 ay askerlik yapan üniversite mezunları için de bu süre 4 aya indirilecek. Sahada profesyonel askerlerden faydalanılacak.
ÖĞRETMEN VE DOKTOR DIŞINDA
Çalışmanın bir diğer bölümü de üniversite mezunu olup uzun dönem askerlik yapan yedek subayları kapsıyor. Takım komutanlığı muvazzaf subaylardan karşılanacak. Ancak, TSK doktor ve öğretmenlerden kışlada faydalanmaya devam edecek. Bu meslek grubundan olan yükümlüler 6 ila 8 ay arasında yedek subay olarak askerlik hizmeti vermesi planlanıyor.
DÖVİZLİLERE MÜJDE
Bu arada hükümet, askerliğin kısaltılmasına paralel olarak ikinci bir çalışmayı da gurbetçi vatandaşlar için yürütüyor. Başbakan Erdoğan'ın Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a verdiği talimat doğrultusunda dövizli asterlikteki 10 bin euroluk bedelin yerine yeni bedel belirlenecek.
CHP'DEN DESTEK
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, askerlik süresinin geniş zeminde tahlil edilmesi gerektiğini belirterek "Elbette askerliğin kısaltılmasında ulusal güvenliğimiz açısından bir sakınca yoksa bu toplumu rahatlatacak bir husustur" dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ayhan07 Mayıs 2013 09:18

    Askerlik erkekler için büyük engel bir an evvel yapılmalı kısa süreli olması avantaj olur. pkk'nın çekilmesiyle askerlik korkusunda bir nebze azalmış olur diye düşünüyorum