BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAşırı hıza kamu görevi affı----

Aşırı hıza kamu görevi affı

Aşırı hıza kamu görevi affı
10 Ağustos 2022 - 08:02 www.finansgundem.com

Duruşmaya yetişmek için aşırı hız yapan avukata, bin 399 lira ceza kesildi. Bunun üzerine avukat, mahkemeye başvurarak cezanın kaldırılmasını istedi. Avukatı haklı bulan mahkeme, ‘kamu görevi yaptığı’ gerekçesiyle cezayı iptal etti.

Konya Barosu avukatlarından Adem Akyürek, 4 Kasım 2021 günü Bursa Adliyesi'ndeki duruşmalarına katıldı ve aynı gün içinde Bursa'dan Konya'da ertesi gün yapılacak duruşmasına yetişmek için yola çıktı.

Yolda giderken Afyonkarahisar'da 90 kilometre hız sınırı bulunan yolda 108 kilometreyle gidince hız sınırını aştığı gerekçesiyle 1399 lira idari para cezası aldı.

Avukat Akyürek cezanın iptali için Afyon Çay Sulh Ceza Hâkimliği'ne başvurdu. Mesleğinin sorumluluğu gereği kısıtlı süre içinde duruşma hazırlıklarını bir an evvel yapma zorunluluğu bulunduğunu söyleyen Akyürek, aynı gün içinde Bursa'dan Konya'ya seyahat edip ertesi günkü duruşmalarının hazırlığını yapmak zorunda olduğunu vurguladı. Akyürek, her iki ilde katıldığı duruşmalara ait zabıtları da delil olarak sundu ve cezanın iptalini talep etti.


KAMU GÖREVİ VURGUSU

Avukatın duruşmalara yetişebilmek için hız ihlali yaptığının altını çizen hakimlik, avukatın kamu görevini gerçekleştirdiğini belirtip itirazı kabul ederek 1399 liralık idari para cezasının iptaline karar verdi.

Karar tartışmaları da beraberinde getirdi. Sosyal medyada bazı avukatlar kararı doğru bulurken bazıları ise ertesi gün yapılacak duruşma için ceza iptalinin doğru olmadığını savundu.

Kamu bankaları reel sektörle bir araya gelecek

 

Turistlerde trafik cezası ödeyecek

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KosS.10 Ağustos 2022 11:45

    O zaman bana göre bu karar, "her kamu hizmeti veren işine geç kalmamak için (örn., öğretmen derse yetişmek için, doktor hastasının tedavisine yetişmek için, vergi memuru mükelleflerinin hizmetine geç kalmamak için vs.) yasal kurallara uymayıp hız limitlerini aşabilir ve cezalandırılması gerekmez" analamına gelir.