BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAsgari ücret, maaş zammını artırdı----

Asgari ücret, maaş zammını artırdı

Asgari ücret, maaş zammını artırdı
29 Ocak 2021 - 11:54 www.finansgundem.com

Asgari ücrete yapılan yüzde 21,6’lık zam tüm ücretleri olumlu yönde etkiledi. Merkez Bankası tarafından yapılan araştırmaya göre şirketlerin Aralık’ta yüzde 14,2 olan 2021 ücretlere zam planı, Ocak’ta yüzde 21,8’e yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) saha araştırmasına göre Aralık ayında yüzde 14,1 ücret zammı planlayan şirketler, Ocak ayında planlarını revize ederek, yükseltti. Merkez Bankası’nın araştırmasında Ocak ayı itibarıyla şirketlerin “Ağırlıklandırılmış Ücret Artış Planı” 7,6 puan artış göstererek yüzde 21,8 oldu.

Enflasyon Raporu’nda yer verilen araştırmada, ücret artışının enflasyona etkileri de yakında incelendi. Nominal asgari ücrete oluşan yüzde 1’lik artış yılsonunda TÜFE’de 0,06 ila 0,08 puan aralığında yükselişe etki ediyor.

TCMB araştırmasında, asgari ücretteki değişimlerin ekonomi genelinde ücret değişimleri için önemli bir gösterge olduğu, “Yakın dönemdeki gelişmeler 2021 yılında öngörülen dezenflasyon sürecini olumsuz etkileyebilecek bir unsur olarak değerlendirilmektedir” diye belirtildi.

Enflasyon Raporu açıklandı

'Merkez Bankası işleri yoluna koyuyor'

JPMorgan’dan Merkez Bankası’na destek

'Şahin' duruş uzun süre devam edecek

Altın fiyatlarını neler etkiliyor?

Bakan duyurdu! İlave tediyeler bugün hesaplara yatırılıyor

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)