BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAsgari ücret görüşmelerinde gündem ekonomik veriler----

Asgari ücret görüşmelerinde gündem ekonomik veriler

Asgari ücret görüşmelerinde gündem ekonomik veriler
17 Aralık 2023 - 14:00 www.finansgundem.com

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yarın yapılacak ikinci toplantısında ekonomik veri ve raporlar görüşülecek.

Doğrudan 7 milyon çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde, 11 Aralık'ta ilk toplantısını gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını yarın yapacak.

Pazarlık çerçevesinin belirlenmesi açısından önem taşıyan bu toplantıda, temel ekonomik veriler masaya yatırılacak.

Raporların ardından pazarlık başlayacak

Toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaşması bekleniyor.

Henüz rakam telaffuz etmeyen işçi ve işveren tarafı, sunulacak söz konusu ekonomik veri ve raporların ardından pazarlığa başlayacak.

Asgari ücret nasıl belirleniyor?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor.

Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında aralık ayında belli tarihlerde toplanıyor. Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Asgari ücrette gözler ikinci toplantıya çevrildi

 

Asgari ücreti tespit toplantısı sona erdi: İşte ilk açıklama!

 

Kritik asgari ücret toplantısı başladı

 

Asgari ücret ne kadar olacak? İşte kulislere yansıyan rakamlar

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.17 Aralık 2023 16:24

    ASGARİ ÜCRET İLK UYGULANDIĞI YILLARDA CEP TELEFONU BİLGİSAYAR İNTERNET MASRAFLARI YOKTU KERPİÇ BRİKET EVLER YAPILIRDI GÜNÜMÜZDE YEME İÇME TEKNOLOJİ BARINMA MASRAFLARI ARTTI ASGARİ ÜCRET DÜŞÜK UYGULANMAYA DEVAM EDER İSE ÇALISANLARIN BÜYÜK KISMI TEKNOLOJİK GELİŞMELERDEN YARARLANAMAZ AYRICA GELİŞMİŞ ÜLKELERDE HAFTALIK 40 SAAT ÇALIŞMA SÜRESİ UYGULANDIĞI HALDE (ÜLKEMİZDE 45 SAAT)ASGARİ ÜCRETİ 3-4-5 KAT FAZLA UYGULANDIĞINDAN ÇALIŞANLAR EV ARABA SAHİBİ OLMA İMKANI DA BULUYORLAR BANA KALSA ASGAŔİ ÜCRETE %200 ZAM YAPAR HAFTALIK ÇALIŞMA SÜRESİNİ DERHAL 40 SAATE İNDİRİRİM ASGARİ ÜCRETE %100 CIVARI DÜŞÜK ZAM YAPILIR İSE HAFTALIK ÇALIŞMA SÜRESİ 38 SAATE İNMELİDİR DAHA AZ ÜCRETE ASGARİ UCRET DENMEMELİ SEFALET ÜCRETİ DENMELIDIR