BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArtvin'deki felakette ölü sayısı arttı----

Artvin'deki felakette ölü sayısı arttı

Artvin'deki felakette ölü sayısı arttı
12 Kasım 2015 - 22:26 www.finansgundem.com

Borçka ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti.

Karadeniz bölgesini etkisi altına alan fırtına ve yağış can ve mal kaybına neden oldu. Artvin meydana gelen heyelanda 1 çocuk öldü, çok sayıda ilçede okullar tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle Ovit geçidi ulaşılma kapandı. Uçaklar, Trabzon'a inemedi. Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki yoğun kar yağış nedeniyle Ardahan'da eğitime ara verildi.

ARTVİNDE HEYELAN: 3 ÖLÜ
Doğu Karadeniz'deki şiddetli yağış Artvin'in Borçka ilçesinde heyelana yol açtı. Marabit Mahallesi'nde Zafer Kurtuluş'a ait 6 katlı binanın 2. katına yamaçtan gelen toprak ve yağmur suları doldu. Toprağın altında kalan 3 yaşındaki Zümra Naz Durmuş kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. İbrikli köyü Esentepe Mahallesi'ndeki heyelanda da Kamil Kara yaşamını yitirdi.

Artvin'in Hopa ilçesinde, sel ve heyelan nedeniyle çalışma yaparken şarampole devrilen iş makinesinin sürücüsü öldü. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Sarp köyünün heyelandan etkilenmesi nedeniyle bölgeye sevk edilen İl Özel İdaresine ait, Osman Korkmaz (30) idaresindeki iş makinesi, Yolbaşı karakolu mevkinde şarampole devrildi. İş makinesinin altında kalan Korkmaz, olay yerinde hayatını kaybetti.

AFAD ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce çıkartılan ceset, Hopa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Korkmaz'ın bir yıllık evli olduğu öğrenildi.

Artvin'in Borçka ve Murgul, Rize'nin Çamlıhemşin ilçelerinde şiddetli yağış ve toprak kaymaları nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün ara verildi. Rize'nin sahil kesimlerinde dereler taştı. Çayeli İlçesi Madenli Beldesi'nde ve Kaptanpaşa Köyü'nde iki köprü çöktü. Çamlıhemşin İlçesi'nde küçük çaplı heyelanlar sonucu bir çok köy yolu araç ulaşımına kapandı. 

OVİT GEÇİDİ KAPANDI
Karadeniz bölgesinin yüksek kesimlerine kar şeklinde yağan yağış, ulaşımı aksattı. Rize-Erzurum Karayolu'nda bulunan Ovit Geçidi kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Bölgede kar yağışının iki gün daha etkisini sürdüreceği öğrenildi. Yolun kapanması ile bir çok araç İkizdere İlçesi'nden dönmek zorunda kaldı. Zigana Geçidi'nde de kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı. Kar lastiksiz ve zincirsiz yola çıkan sürücüler küçük çaplı kazalar geçirdi.

UÇAKLAR İNEMEDİ
Trabzon uçakları fırtına dolayısıyla Samsun-Çarşamba Havalimanı'na iniş yaptılar. rabzon'un ve Rize'nin bir çok yerinde elektrik arızaları meydana geldi.

YILIN İLK KAR TATİLİ ARDAHAN'DA 
Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı yılın ilk kar tatilini de beraberinde getirdi. Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eker yoğun kar yağışı nedeniyle Hanak, Damal, Göle ilçelerinin tümü ve taşımalı olarak Ardahan merkezine gelen öğrencilere 1 günlük tatil verildiğini açıkladı. Tipi şeklinde yağan kar dolayısıyla bir çok köy yolunun kapandığı, Ardahan-Posof, Ardahan-Göle yolları başta olmak üzere Ardahan'ı diğer illere bağlayan yollardada ulaşımın çok zor yapıldığı bildirildi.

Kar çilesinin başladığı Kars ve Erzurum'da da çok sayıda yol ulaşıma kapandı.

3 YAŞINDKİ ZÜMRA ÇAMUR YIĞINI ALTINDA KALDI
Odasında oynarken çamur yığını altında kalan 3 yaşındaki Zümra Durmuş, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İbrikli köyü Esentepe Mahallesi'ndeki heyelanda da Kamil Kara yaşamını yitirdi.

Olay saat 20.30 sıralarında Maradit Caddesi'ndeki 6 katlı binada meydana geldi. Bölgede sabah saatlerinden itibaren etkili olan ve zaman zaman sağanak halinde yağan yağmur, akşam saatlerinde heyelana neden oldu.

Yumuşayan toprak yüksek kesimlerden yağmur suyu ile birlikte Durmuş ailesinin yaşadığı 6 katlı binanın üzerine kaydı. Bu sırada ikinci kattaki odasında bulunan 3 yaşındaki Zümra Durmuş, toprak ve çamur yığınları arasında kaldı. Yakınlarının müdahalesiyle kurtarılan Zümra Durmuş, ambulansla Borçka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Talihsiz çocuk, doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)