BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArtık izin almadan açılabilecek!----

Artık izin almadan açılabilecek!

Artık izin almadan açılabilecek!
09 Mart 2013 - 11:54 www.finansgundem.com

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan izin almadan da okul, dershane, kurs açılabilecek

Kanuna aykırı olarak ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan izin almadan da okul, dershane, kurs açılabilecek. Kuran kurslarına yönelik olarak yapılmak istendiği belirtilen bu değişikliğe, muhalefet tepki gösterdi.
TBMM’ye sunulan ve Hukuk Usulünü düzenleyen yasa tasarısına hiç ilgisi olmadığı halde ‘’Vagon’’ olarak adlandırılan ve Türk Ceza Kanunu ile bağlantılı bir madde eklendi. Vatan'ın haberine göre, bu madde ile TCK’nın 263’üncü maddesi yürürlükten kaldırılıyor. Halen TCK’ da bulunan 263. madde şu hükmü öngörüyor:
‘’Kanuna aykırı olarak eğitim kurumu açanlara, bunları çalıştıranlara ve bu kurumlarda kanuna aykırı olarak açıldığını bildiği halde öğretmenlik yapanlara, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilir. Bu tür yerlerin kapatılmasına da karar verilir’’
Düzenleme yürürlüğe girerse, her isteyen izin almadan eğitim kurumu açıp işletebilecek. Dershane, okul, kurs gibi yerler kapatılamayacak. Özellikle izinsiz kuran kursu açanlar hakkındaki davalar da düşecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)