BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisArnault’nun serveti Elon Musk’a fark attı----

Arnault’nun serveti Elon Musk’a fark attı

Arnault’nun serveti Elon Musk’a fark attı
14 Nisan 2023 - 16:20 www.finansgundem.com

Lüks tüketim markalarıyla dünyanın en zengini olan Bernard Arnault geçtiğimiz gün servetini 12 milyar dolar artırdı. Arnault ile ikinci en zengin Elon Musk arasındaki fark açılıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERELR SERVİSİ

Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault, ikinci sıradaki Elon Musk'a karşı liderliğini sağlamlaştırıyor. Lüks tüketim malları üretici ürünlerini her geçen gün daha pahalıya satarken, Tesla’nın Kurucusu Musk ise elektrikli araçların fiyatlarını sürekli düşürüyor.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, LVMH'nin arkasındaki Fransız milyarder perşembe günü itibariyle servetini 12 milyar dolar artırarak neredeyse 210 milyar dolara kadar yükseldiğini. Arnault’nun serveti bugüne kadarki en büyük ikinci tek günlük yükselişini gördü. 3,8 milyar dolar yükselen Musk’ın net serveti ise 180 milyar dolar civarında.

74 yaşındaki Arnault'nun net servetindeki artış, yatırımcıların Louis Vuitton marka el çantaları, Moet & Chandon marka şampanyalar ve Christian Dior marka elbiselerin üç aylık satışlarının ardından yatırımcılardan takdir görmesinin ardından geldi. LVMH hisseleri Paris borsasında %5,7 yükselerek rekor kırdı ve 444 milyar euroluk piyasa değeri ile dünyanın en büyük 10 şirketi arasına girdi.

Ailesi LVMH’in yaklaşık %48’ine sahip olan Arnault serveti konusunda görece daha ihtiyatlı davranmasıyla biliniyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Arnault bu ayın başında Elon Musk ve Amazon’un Kurucusu Jeff Bezos’tan sonra serveti 200 milyar doları aşan tek kişi olmuştu. Arnault aynı zamanda ABD dışında bu servet hedefine ulaşabilen tek kişi konumunda.

LVMH'in yüksek performansı, pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından Çin’deki lüks mal alışverişlerinin sıçraması sayesinde gerçekleşti. Şirket, yükselişi ABD’de bir miktar yavaşlasa tüm bölgelerde büyüme kaydetti.

Arnault, tasarım kıyafetleri ve mücevherleri satarak zenginleşirken, Musk'ın serveti ise 340 milyar dolarlık zirveye ulaşmasından bu yana düşüşünü sürdürüyor.

Musk’ın bu hafta gerçekleştirdiği bir röportaja göre, milyarderin SpaceX ile birlikte yönettiği diğer şirket olan Twitter, bu çeyrekte nakit akışı pozitif hale gelebilir. Ünlü milyarder sosyal medya platformunu satın alınmasının ardından milyarlarca dolarlık borcun altında kalmıştı.

Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault kim?

 

İşte dünyanın en zengin şehirleri

 

Forbes'un en zenginler listesinde yer alan ünlüler

 

Vergi yasası Ortega’yı emlak zengini yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)