BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiArjantin'in enflasyon oranı %95'e ulaştı----

Arjantin'in enflasyon oranı %95'e ulaştı

Arjantin'in enflasyon oranı %95'e ulaştı
13 Ocak 2023 - 08:21 www.finansgundem.com

Arjantin'de yükselen fiyatların büyümeyi engellediği ve maaşları ve satın alma gücünü aşındırdığı için yıllık %95'e ulaştı.

Arjantin'in aylık enflasyon oranı resmi verilere göre, aralık ayında %5,1 olurken, Güney Amerika ülkesindeki yıllık enflasyon önceki 12 aylık dönemde yaklaşık %95'e ulaştı.

Aralık ayı tüketici fiyatları artış oranı, ekonomi bakanının beklentisinin üzerinde ancak analist tahminlerinin biraz altında geldi.

Analistlerin Reuters anketindeki medyan yanıtına göre aralık ayında %5,2 artış beklenirken, hükümet fiyatlardaki artışın 2022'nin son ayında %5'in altında kalmasını umuyordu.

Ulusal istatistik kurumu INDEC, yükselen fiyatların büyümeyi engellediği ve maaşları ve satın alma gücünü aşındırdığı için, Güney Amerika ülkesinin aralık ayına kadar geçen 12 ayda %94,8'e ulaşan dünyanın en yüksek enflasyon oranlarından biriyle mücadele ettiğini bildirdi.

Yavaşlayan enflasyon, Arjantin merkez bankasının politika faiz oranını %75'te sabit tutmasına yol açarak, dünyanın en agresif sıkılaştırma döngülerinden birinin ardından artışlara verdiği arayı uzattı.

Yakın tarihli bir röportajda Ekonomi Bakanı Sergio Massa, aralık ayında aylık enflasyonun %5'i geçmeyeceğini öngördü ve hükümetin Nisan ayında enflasyonu %3 civarına düşürmeyi hedeflediğini söyledi.

Arjantin'de enflasyon sorunu

 

Arjantin'de enflasyonun % 95'e çıkması bekleniyor

 

Arjantin'de enflasyon `'ı aştı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)