BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiArjantin'de kuraklık, ekonomiye darbe vurdu----

Arjantin'de kuraklık, ekonomiye darbe vurdu

Arjantin'de kuraklık, ekonomiye darbe vurdu
20 Eylül 2023 - 08:00 www.finansgundem.com

Arjantin ekonomisi, tarihinde görülmemiş bir kuraklığın etkisiyle, Kovid-19 dönemi olan 2020 yılının başından bu yana en kötü çeyrek dönemi yaşadı.

Arjantin Ulusal İstatistik Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre, 2023 yılı ikinci çeyrekte GSYH önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,8 daraldı. Piyasa beklentisi daralmanın yüzde 4,9 olacağı yönündeydi.

Tarım ihracatına 20 milyar dolarlık zarar veren ve gıda enflasyonunu hızlandıran rekor kuraklık, Arjantin'deki ekonomik faaliyetlere ağır darbe vurdu. İkinci çeyrekte genel ihracat yüzde 4,1 düşerken ithalat yüzde 3,7 artarak büyümeyi baskıladı. Çeyrek boyunca hükümet harcamaları sabit kalırken, tüketici harcamaları düştü.

Aynı dönemde mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle bir önceki döneme göre ekonomide yüzde 2,8 daralma oldu. Analistler ekonomide yüzde 2,5 daralma olacağını öngörüyorlardı.

Arjantin'de enflasyon 32 yılın zirvesinde

 

Arjantin'de siyasi kaos sürüyor: Korkutan kur uyarısı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)