BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiArjantin'de siyasi kaos sürüyor: Korkutan kur uyarısı!----

Arjantin'de siyasi kaos sürüyor: Korkutan kur uyarısı!

Arjantin'de siyasi kaos sürüyor: Korkutan kur uyarısı!
16 Ağustos 2023 - 14:01 www.finansgundem.com

Arjantin'deki siyasi belirsizlik ve ekonomik sorunlar, ülkenin para birimi pesosunun daha fazla değer kaybetmesine neden oluyor. Bank of America ekonomistlerine göre, dolar/peso kuru 2024 sonunda 1193 seviyesine yükselecek.


Bank of America stratejistlerine göre, bu yıl dünyanın en zayıf para birimi olan Arjantin pesosu için en kötüsü henüz gelmedi.

Banka stratejistleri, ülkedeki başkanlık seçimlerinin galibinin aralık ayından itibaren pesoyu daha da devalüe etmesini bekliyor. Tahminlere göre, resmi döviz kuru, bu yılın sonunda dolar başına 545’e düşecek ve ardından 2024’ün sonunda 1193’e gerileyecek.

SİYASİ BELİRSİZLİK

Mevcut hükümet, pazar günü yapılan kritik ön seçimde yenilgiye uğradı. Seçimlerin ardından hükümet bu hafta para birimini yüzde 18 oranında devalüe ederek dolar/peso kurunu 350’ye çıkardı.

Arjantin varlıkları, ekonomiyi dolarize etmek ve merkez bankasını lağvetmek isteyen sağcı aday Javier Milei’nin beklenenden güçlü performansının ardından düştü.

Öte yandan Dolarhoy.com internet sitesine göre, resmi piyasada dolara erişimi olmayan Arjantinliler karaborsada 1 doları 700 pesoya alabildi.

"İLERİDE DAHA FAZLA DEVALÜASYON BEKLİYORUZ"

Banka stratejistleri, “Döviz piyasası baskı altında kalmaya devam edecek. İleride daha fazla devalüasyon bekliyoruz” dedi. Stratejistler, artan siyasi belirsizliğe, enflasyon üzerindeki baskıya, kuraklığın ihracat üzerindeki etkisine ve negatif bölgede döviz rezervlerine işaret etti.

Bank of America stratejistleri, para biriminin aşırı değerlenmesi göz önüne alındığında devalüasyonun genel olarak olumlu olduğunu söyledi.

Öte yandan devalüasyonun enflasyon üzerinde daha fazla baskı oluşturacağı düşünülüyor. (Sözcü)

Arjantin Merkez Bankası'ndan 21 puanlık faiz artışı kararı

 

IMF'ye borcunu ödeyemeyen Arjantin'e Katar desteği

 

Arjantin 10.8 milyar dolar borç alacak

 

Arjantin, IMF’ye borcunu RMB ile ödedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)