BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArınç: "Yakışmıyor"----

Arınç: "Yakışmıyor"

Arınç: Yakışmıyor
13 Ocak 2014 - 19:46 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası soruları yanıtladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü.  Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Bülent Arınç'ın konuşmaları özetle şöyle:

Arınç, yeniden yargılama konusunun hükümetin konusu olmadığını belirterek, "Bugün görüşmedik. Gündemimizde de yoktu" dedi.

KOMİSYONDAKİ KAVGA: YAKIŞMIYOR
Arınç, HSYK'nın düzenlemesiyle ilgili kanun teklifinin Adalet Komisyonunda görüşüldüğünü belirterek, "Her kanun teklifi gibi komisyonda görüşülmeye başlandı. Komisyonda bazı tartışmaların yaşandığını biliyorum. Tek tek tahlil ederek, 'şu haklıydı şu haksızdı' diyecek durumum yok. Görüşmelerin yapılamaz hale getirenleri biliyorum ama bunları tartışmanın bir manası yok. Bu görüntüler ilk defa da olmuyor. Bazıları uçan tekme atıyor. Bazıları ellerindeki atıyor. Ağızlarından çıkanı kulakları duymuyor. Bu TBMM’ye yakışmıyor. Oradaki bulunanların büyük bir kısmını bir şeye karşılık vermek ya da görüşmelere devam etmek istediklerini görüyoruz. Bir Tayvan Parlamentosundan Ukrayna parlamentosuna kadar benzer şeyleri görüyoruz ama biz TBMM’yiz örnek olmaz zorundayız. İşi fiili saldırıya götürmek hiçbir zaman tasvip edemeyiz. CHP’ye de seslenmek lazım. Siz benzer durumlarda komisyon salonunu komisyon üyesi olmayan milletvekilleriyle basmak durumunda kaldınız. Bu görüntülerdeki payınızın biraz daha fazla olduğunu düşünüyorum" dedi.
Arınç, teklifin, Anayasaya aykırılık konusunun ağızlarda sakız olmaktan çıkması gerektiğini belirterek, "Çünkü TBMM içtüzüğü gereği getirilen tekliflerin önce anayasa aykırılık konusunda incelenir. Bugün tekli komisyona geldi başkan komisyonu topladığında anayasaya aykırılık konusunu karar bağlamak zorundadır. Bugün hava güzel ama anayasaya aykırı böyle saçma sapana şeylerle gelirseniz işin ciddiyetini bozarsanız. Sonra cumhurbaşkanının önüne gidecek. Anayasa aykırı değilse imzalayacak. Bununla da bitmiyor Anaysa Mahkemesi var. Kat kat denetim varken anayasaya aykırılık şimdiden söylenemez" dedi.

Siz Zeyid Aslan'ı örnek göstermeye kalkarsanız, öbürü de Kamer Genç'i örnek gösterir. Al birini vur ötekine, bir anlamı kalmaz. Burada grup başkanvekillerine görevler düşüyor. 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, muhtarların ödeneklerinin 871 TL'ye çıkarıldığını söyledi.
HSYK'yla ilgili kanun teklifinin geriye alınması söz konusu değil.
Bakanlarla ilgili fezleke Adalet Bakanlığı'na geldi. Eğer karma komisyona gelirse, orada rapor hazırlanır, bu iş fiiliyete dökülürse Bakanlarla ilgili fezlekeler, dokunulmazlıklarının kaldırılması konusu o zaman gündeme gelir. Ne olacağını Meclis'e geldikten sonra göreceğiz. Şu bulunduğu aşamada henüz TBMM'ye intikal etmediğini biliyorum. Benim son bildiğim, dokunulmazlık kaldırılmasıyla ilgili fezleke sayısı 900 küsurdu sanıyorum. Ne yapılabileceğini Meclis'e geldikten sonra bakacağız

DERSANELER KONUSU
Dershaneler konusu bu toplantıda görüşülmedi. Ancak Milli Eğitim Bakanımızla görüştüm, bu konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

MALİKİ'NİN PETROL TEPKİSİ
Kuzey Irak'taki petrollerin doğrudan başka bir ülke tarafından aktarılması ya da satılması konusunda, Irak anayasa gereğinde bir mutabakat sağlanması gerekiyor. Bu merkezi yönetim ile Kuzey Irak'taki yönetim arasında bir uzlaşmayla mümkün. Onlarla karşılıklı, gittiler geldiler. Son durumu bilmiyorum. Onlar bazı meseleleri merkezi yönetimle çözmek zorundalar. Bu konu üzerinde zannediyorum ki uzlaşırlar.

YARGITAY'DA KADROLAR DEĞİŞECEK Mİ?
(HSYK'dan sonra Yargıtay'ın kadro yapısı değiştirilecek iddiası soruldu)

Bu saçmalıklara inanmayın lütfen. Birileri uyduruyor. 
Avrupa Birliği'nin Türkiye parlamentosunda görüşülen bir kanun teklifi (HSYK) üzerinde söz söylemesi doğru değil. Bu açıklamaları yapmadan daha önce kimse, Türkiye'de bu işi karşıdaki muhattabına sorması, bilgi sahibi olduktan sonra söyleyeceği bir şey varsa söylemesi lazım. Buna uyanlar var uymayanlar.

NE BİLİRDİK BU KADAR SAF OLACAĞIMIZI
Arınç, HSYK'ya ilişkin kanun teklifi TBMM geldiğinde, o dönem AB ülkelerindeki HSYK örneklerini incelediklerini, çoğunda üyelerin çoğunu yürütmenin seçtiğini kaydeden Arınç, " Biz demokratik tabanı daha güçlü olsun, farklı görüşlerden olsun diye böyle yaptık. Gruplaşma olmasın istedik. Ne bilirdik bu kadar saf olacağımızı..." dedi.

Arınç, "Benim bildiğim kadarıyla Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, 1 günlük Brüksel ziyaretinde bulunacak, Sayın Başbakınımızdan önce çalışma yapacak" diye konuştu.

ARINÇ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA: ALLAH SELAMET VERSİN
Bu kadar asparagas, bu kadar gerçekle ilgisi olmayan, tabiri caizse bir zarf atma hali kesinlikle doğru değil. Biz olağanüstü hali, hükümete geldikten sonra 20 sene devam eden olağanüstü hali 18 günde kaldırmış, bununla iftihar eden bir hükümetimiz. Terörle mücadele sırasında o kadar zor günler yaşadık ki, herkes olağanüstü hal ilan etmemizi tavsiye etti. Biz o zaman, "Hayır, hükümetimiz güçlüdür, bütün tedbirlerimizi aldık, bunun şartlarını kesinlikle kabul etmemiz mümkün değildir" dedik. Durup dururken nereden aklına geldi, Allah selamet versin.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)