BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkArchegos fırtınasının ortasında dümene geçti----

Archegos fırtınasının ortasında dümene geçti

Archegos fırtınasının ortasında dümene geçti
07 Nisan 2021 - 18:04 www.finansgundem.com

Archegos skandalıyla sarsılan Credit Suisse yatırım bankacılığının başına Christian Meissner’ı getirdi. Açık sözlülüğüyle tanınan Meissner’ı daha önce dev Avrupa bankaları CEO pozisyonu için değerlendiriyordu


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yıldız bankacı Christian Meissner, Archegos skandalıyla sarsılan Credit Suisse’in yatırım bankacılığı biriminde sadece altı ay eş başkanlık yapmasının ardından ipleri eline aldı. Meissner’ı önümüzdeki süreçte önemli bir sınav bekliyor.

Archegos Capital’ın 20 milyar dolarlık hisse satışının ardından 4,7 milyar dolarlık kayıp veren İsviçre bankası krizin ortasında Meissner’ı yatırım bankası biriminin başına getirdi. Tecrübeli bankacı sadece dokuz ay görev yapmasının ardından görevinden alınan Brian Chin’in yerine yatırım bankacılığı biriminin dümenini devraldı.

Financial News’in haberine göre Meissner İsviçre bankasında üst sıralara tırmanma konusunda halihazırda hırslı bir karakterdi. Ancak deneyimli bankacının arkadaş çevresi Meissner’in bu kadar büyük bir rolü bu derece hızlı bir şekilde almayı beklemediğini belirtiyor.

Bankacının eski bir meslektaşı, “Christian neredeyse acımasız derecede açık sözlü bir adam. Eğer Credit Suisse’de bir sorun çıkarsa bunları size anlatmaktan çekinmeyecektir” ifadelerine yer verdi.

Meissner, Avrupa bankacılığındaki en iyi görevlerin bazılarıyla ilişki içerisindeydi. Avusturyalı bankacı Eylül ayında Sergio Ermotti’nin yerine geçen USB CEO’su Ralph Hamers’ın alternatifi olarak düşünülüyordu. Tecrübeli bankacının 2019 yılında Deutsche Bank’ın CEO’luğu için de değerlendirildiği belirtiliyor. Deutsche Bank’ın CEO’luğuna ise banka içerisinden bir isim olan Christian Sewing getirilmişti.

Açık sözlü yatırım bankacısı krizlerle baş etmeye de alışık bir isim. 2010 yılında Bank of America'nın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Birimi Yatırım Bankacılığı Başkanı olarak katılan Meissner, Küresel Finans Krizi sırasında 50 milyar dolara satın alınan Merrill Lynch'in iyi performans gösteren yatırım bankacılarını bankaya entegre etmeye çalışmıştı.

Credit Suisse ise şimdilerde başarılı bankacıya farklı bir meydan okuma sunuyor. CEO Thomas Gottstein'ın "kabul edilemez" olduğunu söylediği Archegos ile ilgili büyük kayıplar, bankanın ana komisyonculuk birimini harap etmiş durumda. Meissner'in satış ve ticaret birimlerini yönetme konusunda çok az deneyimi var ve rolün kapsamı kariyerinde şimdiye kadar karşılaştığı her şeyden tartışmasız daha büyük olacak.

Ancak krizin ötesine bakıldığındaysa finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırım bankası geçtiğimiz seneye göre oldukça iyi performans gösteriyor. Bankanın 16 Mart tarihinde paylaştığı raporunda gelirlerin yıllık bazda %50 arttığı gözüküyor. Sermaye piyasası ve ticaret bankacılığı gelirleri, piyasalarda devam eden volatilite ve rekor seviyedeki sözleşme bankacılığı faaliyetleri sayesinde bankayı oldukça iyi bir seviyeye taşımış durumda.

Credit Suisse şirket evliliği ve satın alma birimlerindeki ekibini güçlendirmeye devam ediyor. İsviçre bankası bu yıl revaçta olan özel amaçlı satın alma şirketlerinin halka arzlarından büyük ölçüde yararlandı. Banka 4,7 milyar dolarlık gelirle şimdiye kadar bir yatırım bankasının bu alanda elde ettiği en yüksek getiriyi sağladı.

Credit Suisse büyük batığın faturasını yöneticilere kesti

 

Archegos skandalında soruşturmalar büyüyor

 

10 yılın finans krizi Archegos skandalı mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)