BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAraştırma ortaya çıkardı: Koronada yeni tehlike!----

Araştırma ortaya çıkardı: Koronada yeni tehlike!

Araştırma ortaya çıkardı: Koronada yeni tehlike!
12 Ekim 2021 - 13:03 www.finansgundem.com

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, korona virüsü ağır geçiren hastaların yanı sıra, hafif semptomları bulunan kişilerde de kan pıhtısı riskinin arttığı tespit edildi.

Korona virüsü dünya genelinde can almaya devam ederken, hastalığın yol açtığı hasarla ilişkin çalışmalar da sürüyor.

Sözcü'deki habere göre; Avrupa’da yapılan ve sonuçları Thrombosis Research dergisinde yayınlanan çalışmada, tehlikeli bir kan pıhtısı türü olan venöz tromboembolizm (VTE) ile corona virüsünün bağlantısı incelendi. Çalışmada, korona virüsünü ağır geçiren hastaların yanı sıra, hafif semptomları bulunan kişilerde de kan pıhtısı riskinin arttığı belirlendi.

2 BİN 292 KİŞİNİN VERİLERİ İNCELENDİ

Hafif ve orta korona virüsü belirtileriyle hastaneye başvuran 2 bin 292 kişinin verilerini mercek altına alan uzmanlar, VTE söz konusu olmayan ve korona virüsünü hafif belirtilerle geçiren 200 kişiden birinde dört hafta sonra kan pıhtısı geliştiğini tespit etti. Semptomları orta seviyede olan kişilerde bu oran 200 kişide 5’e yükseldi.

Uzmanlar, hastanede tedavi gören ve kanda d-dimer proteini daha yüksek olan kişilerde tehlikeli kan pıhtısı riskinin daha yüksek olduğunu vurguladı. Bu kişilere yüksek dozda kan sulandırıcı tedavisi uygulandığında ölüm riskinin ciddi oranda azaldığı belirtildi.

ABD’de korona virüs aşısı zorunlulukları yasaklandı

 

Merakla beklenen rapor yayınlandı: Korona itirafı!

 

7.5 milyon 'aşısız' alarmı!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)