BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAraplarla ticaret artıyor----

Araplarla ticaret artıyor

Araplarla ticaret artıyor
26 Eylül 2013 - 06:29 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Arap ülkeleriyle ticari ilişkileri arttırmayı amaçladıklarını söyledi

Türk-Arap Ekonomi, Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı Çağlayan’ın yanısıra Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Irak, Ürdün, Sudan, Bahreyn, Fas, Cibuti, Tunus, Filistin, Umman ve Libya’nın ekonomi, yatırım ve ticaret bakanlarının katılımıyla Mersin’de yapıldı.
DÜNYAYA MESAJ
Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, “21 ülkeli Arap Ligi’nden 14 bakan olarak bir masanın etrafında toplandık. Diğer temsilcilerle birlikte 18 ülke olarak buradayız ve dünyaya bir mesaj vermek istiyoruz. Bu mesaj, barış, kardeşlik, refah, gelişme için ekonomiyi önemli bir araç olarak kullanmaya kararlıyız” diye konuştu. Arap ülkelerinin 2.7 trilyon dolar milli gelirleri, 2 trilyon doları aşan dış ticaret hacmi ve 400 milyona yakın nüfus ile dünyanın en önemli ekonomik merkezlerinden biri olduğunu belirten Çağlayan, “2002 yılında Türkiye ve Arap ülkeleri arasında 5 milyar dolar olan dış ticaretimiz 2012’de 55 milyar dolara yükseldi. Dünya üzerinde ticaretimizin arttığı başka bir ülke grubu yok” dedi. Çağlayan 2012 yılında Türkiye’nin gerçekleştirdiği 152.5 milyar dolarlık ihracatın yaklaşık dörtte birine denk gelen 36.2 milyar doların artık Arap ülkeleriyle gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Çağlayan, 2023 hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracata ulaşıldığında “Türkiye’nin en önemli ticaret ortağı Arap ülkeleri olacak” dedi.
Arap Ligi Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muhammet Al Twaijri de Arap ülkeleri ve Türkiye ilişkilerini geliştirmek için önümüzdeki beş yılda oldukça önemli adımlar atılacağını kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)