BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiArap Prens'in 9 milyar $'ı nereye gitti----

Arap Prens'in 9 milyar $'ı nereye gitti

Arap Prens'in 9 milyar $'ı nereye gitti
05 Mart 2013 - 10:43 www.finansgundem.com

Fortune dergisine göre 29.6 milyar dolar olan servet Forbes dergisine göre 20 milyar olarak açıklandı. Peki aradaki 9 milyar $'lık fark nereye gitti..

Suudi Arabistan Prensi El Velid Bin Tallal Forbes dergisiyle ilginç bir çatışmaya girdi.
Aynı zamanda dünyanın en büyük yatırımcılarından biri olan Prens El Velid Bin Tallal, Forbes dergisinin her yıl yayımlanan en zenginler listesinden kendisini ilk 10'da göstermediği için ABD’li iş dünyası dergisine ateş püskürdü.
'ORTADOĞULU İŞ ADAMLARINA TAVIR ALINIYOR'
Twitter’ın ortaklarından ve Paris’teki Hotel George V’nin hissedarlarından biri olan Suudi Prensi El Velid Bin Tallal Forbes’un zenginler listesinin itimatını yitirdiğini söyledi ve dergiyi Ortadoğulu iş adamlarına karşı tavır almakla suçladı.
Forbes dergisinden de yazılı açıklama gecikmedi.
Dergi açıklamasında, "Forbes dergisi uzun bir süredir Prens’in mal varlığını inceliyor ve bunun üzerine bir yazı yayımlanacak. Yazı Çarşamba günü derginin internet sitesinde yer alacak" ifadesini kullandı.
Forbes listede Prens’i dünyanın en zengin 26’ıncı kişisi olarak gösteriyor. 2013 rakamlarına göre Prens’in mal varlığının geçen yıla kıyasla 2 milyar dolar artarak 20 milyar dolara yükseldiği ifade ediliyor.
FORTUNE DERGİSİNE GÖRE İLK 10'DA YER ALIYOR
Fortune dergisine göreyse Prens’in net mal varlığı 29,6 milyar dolar.
Fortune dergisinin hesaplamasına göre Prens bu servetle Forbes’un en zenginler listesinde lüks zinciri LVMH’nin sahibi Fransız işadamı Bernard Arnault ve Wal-Mart marketlerinin kurucusu Sam Walton’ı geride bırakıp 10’uncu sırada yer alabiliyor.
BODRUM'A GELMİŞTİ
Prens Bin Tallal geçtiğimiz sene Temmuz ayında eşi Prenses Amira, kızları ve 30 kişilik bir kafileyle kraliyet ailesine ait özel jumbo jetle Bodrum'a gelmişti. Prens daha sonra yine kraliyet ailesine ait süper lüks bir yatla buradan denize açılmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)