BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArap Birliği'nden İngiltere'ye 'Kudüs Büyükelçiliği' tepkisi----

Arap Birliği'nden İngiltere'ye 'Kudüs Büyükelçiliği' tepkisi

Arap Birliği'nden İngiltere'ye 'Kudüs Büyükelçiliği' tepkisi
06 Ekim 2022 - 13:53 www.finansgundem.com

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, İngiltere Başbakanı Liz Truss'un İngiltere'nin Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetinden "derin endişe" duyduğunu söyledi.


Arap Birliği Sözcüsü Cemal Ruşdi, Ebu Gayt'ın İngiltere'de Muhafazakar Parti'nin toplantısına video konferans yöntemiyle katıldığını bildirdi. Açıklamada konuşmasına yer verilen Ebu Gayt, sözlerinin başında Kraliçe 2. Elizabeth için taziyede bulundu ve İngiltere Kralı 3.Charles'ı da tahta çıkışı için tebrik etti.

İngiltere Başbakanı Truss'un ülkesinin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyeti konusunda yaptığı son açıklamalardan derin endişe duyduklarını vurgulayan Ebu Gayt, Arap Birliği'nin Kudüs'ün tarihi ve yasal statüsü ile uluslararası hukuku ihlal eden her türlü tek taraflı uygulamaları reddettiğini duyurdu.

Ebu Gayt: İki devletli çözüme bağlı kalınmalı

İngiliz hükümetinden, Filistinliler ve İsrailliler arasındaki nihai çözüm için üzerinde anlaşmaya varılan bir formül olarak "iki devletli çözüme" bağlı kalmasını isteyen Ebu Gayt, iki devletli çözümün sahada uygulanma olasılığını tehdit edecek her türlü hukuka aykırı eylemden kaçınılması gerektiğini kaydetti.

Arap Birliği Genel Sekreteri, İngiliz hükümetine, İsrail işgalini bitirmeye ve 1967 sınırlarında bağımsız bir Filistin devleti kurulmasına yol açacak anlamlı bir barış sürecini başlatmak için eylem planları ve aktif politikaları izleme çağrısı yaptı.

Truss, Büyükelçiliği Kudüs'e taşımaya sıcak bakıyor

İsrail Başbakanı Yair Lapid, 22 Eylül'de, Truss'ın, ülkesinin Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya "olumlu baktığını" açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kuruluna katılmak için bulunduğu New York'ta İngiliz mevkidaşı Truss'la buluşan Lapid, görüşmeye ilişkin Twitter'dan, "İngiltere Büyükelçiliğini İsrail'in başkenti Kudüs'e taşımaya olumlu baktığını açıklayan değerli arkadaşım Truss'a teşekkür ediyorum. İki ülke arasındaki ortaklığı güçlendirmeye devam edeceğiz" açıklamasını yapmıştı.

İngiltere'nin İsrail nezdindeki büyükelçiliği Tel Aviv'de, Filistinlilerle ilişkilerden sorumlu başkonsolosluğu da Doğu Kudüs'te bulunuyor.

ABD, 2018'de büyükelçiliğini Kudüs'e taşımıştı

Ülkelerin çoğu, İsrail'in 1967'de Doğu Kudüs'ü işgalinin meşruiyetini tanımadıkları için büyükelçiliklerini Kudüs'e taşımaktan kaçınıyor. Ama ABD, 2018'de Donald Trump'ın başkanlığı döneminde, büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımıştı. ABD'yi, Honduras, Guatemala ve Kosova izlemişti.

İngiltere Başbakanı: Siyonist ve İsrail destekçisiyim

 

Türkiye, İsrail'e 4 yıl sonra büyükelçi atadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)