BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAralıklı yemek yemenin faydaları----

Aralıklı yemek yemenin faydaları

Aralıklı yemek yemenin faydaları
23 Nisan 2022 - 10:19 www.finansgundem.com

Çinli araştırmacılar, obezite ile mücadelede kalori kısıtlamasının aralıklı yeme yönteminde daha faydalı olduğu sonucuna vardı.

Şarku'l Avsat'ın CNN’den aktardığı habere göre, Çin'deki Guangzhou Güney Tıp Üniversitesi’nden araştırmacılar, “Verilerimiz, kalori kısıtlamasının, aralıklı yeme rejiminden daha çok etki sağladığını gösteriyor” dedi.

ABD’deki Tufts Üniversitesi Kardiyovasküler Beslenme Laboratuvarı direktörü araştırmacı Dr. Alice Lichtenstein, “Sonuç olarak, kilo kaybı belirleyicisinin yanı sıra vücut yağındaki, iç organlardaki, kan basıncındaki ve glikoz seviyesindeki azalmaların, gün boyunca tüketilen yiyecek ve içeceklerin dağılımına bakılmaksızın kalori alımının azaltılmasına bağlıdır” ifadelerini kullandı.

New England Tıp Dergisi'nde yayınlanan çalışma, Guangzhou'daki 139 kilolu ve obezleri bir yıl boyunca takip edilen iki çalışma grubuna ayırdı.

Bir gruba günlük yiyecek alımını erkekler için günde bin 500 ila bin 800 kalori ve kadınlar için ise bin 200 ila bin 500 kalori ile sınırlamaları söylendi. Diğer gruptaki kadın ve erkeklere aynı miktarda kalori almaları, ancak sadece sabah 8 ile akşam 4 arasında yemeleri söylendi.

Ayrıca katılımcılardan yemek günlükleri tutmaları ve yedikleri tüm yiyecekleri fotoğraflamaları istendi.

Yılsonunda, her iki grupta 6,4 ila 8,2 kilo verdi. Ancak zaman kısıtlamalı bir programda yemek yemek, iki grup arasında kilo kaybında önemli bir fark yaratmadı.

Vücut kitle indeksi, (kilo ölçmenin popüler bir yolu), bel çevresi, vücut yağı veya insülin direnci ve kan basıncı gibi metabolik risk faktörleri gibi diğer kilo kaybı göstergelerinde büyük bir fark görülmedi.

Önceki araştırmalar, aralıklı beslenmenin avantajlarını ortaya koymuştu. 2020 yılında insan ve hayvan çalışmaları, kan basıncında azalma ve kilo kaybı da dahil olmak üzere kalorileri günün belirli zaman diliminde sınırlamanın faydalarını buldu.

Obezite listesinde Türkiye de var

Obezite ve meme kanseri doğrudan ilişkili

Plastik ambalajlardaki kimyasallar obeziteye yol açıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)