BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaApple Siri'de Google'ı tercih etmedi----

Apple Siri'de Google'ı tercih etmedi

Apple Siri'de Google'ı tercih etmedi
12 Haziran 2013 - 15:00 www.finansgundem.com

Apple, Siri sürümünde arama motoru olarak Google yerine Bing'i kullanacak

Apple geçen gün düzenlediği WWDC konferansında iOS 7’nin yeni Siri sürümünü tanıtmıştı. Ancak bu tanıtımda ilgi çekici bir detay vardı ve Apple Siri’de arama motoru olarak Google yerine Microsoft'un Bing arama motorunu kullanmayı tercih etti.
Bu durum ise 600 milyon adet iPhone kullanıcısının Microsoft'un hizmetlerini kullanacağı anlamına geliyordu. Bu adımın, Google ile arama motoru savaşında olan Microsoft'un elini güçlendirmesi bekleniyor. Nitekim Microsoft cephesi, Apple ile çalışmaktan dolayı heyecanlı olduklarını ve Bing'i Siri kullanıcılarına ulaştırmanın onları gerçekten mutlu ettiğini açıkladı.

Aslında iki şirketin ilişkileri biraz daha eskiye dayanıyor. 1997 yılında Bill Gates, Apple'a 150 milyon dolar civarında yatırım yapmıştı. İki şirket bazen yakınlaşsa da bazen aralarındaki mesafe artıyor. Mesela Microsoft, Mac bilgisayarları için Office desteğini bitirmenin planları yapıyor. Dğer taraftan Apple ve Google arasında çok büyük bir rekabet olduğu da ortada. Örneğin Siri, Google kelimesini duyduğu zaman size çıkan sonuçları göstermek yerine Safari tarayıcının dışına çıkarıyor. Bu iki şirket arasındaki çekişmeyi anlatmak için yeterli bir örnek olacaktır. Ancak iki şirket arasındaki ilişkiler tam anlamıyla bitmiş değil. iOS 7'de Safari hala dahili arama motoru olarak Google'ı kullanıyor. Ancak bu durumun ne kadar süreceği bilinmiyor. Bir güncellemeyle bu durum değiştirilebilir ve iki şirket arasındaki mesafe daha da açılabilir.

Apple ve Microsoft'un Google karşı ortak bir rekabet içinde olduğu gerçek. Umanlara göre bu rekabet içinde yapılacak ittifaklar hoş gözükebilir. Ancak bu işbirliğine karşı Google tarafının da boş durmayacağı, yakında karşı bir atak başlatabileceği belirtiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)