BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAntalya'ya 1 milyar dolarlık enerji yatırımı----

Antalya'ya 1 milyar dolarlık enerji yatırımı

Antalya'ya 1 milyar dolarlık enerji yatırımı
13 Ağustos 2014 - 17:42 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son 12 yılda Antalya'da enerji sektöründe yaklaşık 1 milyar liralık yatırım yaptıklarını bildirdi

Bakan Yıldız, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i makamında ziyaret etti. Türel ile TBMM'de çok iyi mesai arkadaşlığı yaptığını, birçok mevzuat çalışmasını birlikte yürüttüklerini kaydeden Yıldız, Türel'e başkanlık görevinde başarı diledi.

"Son 12 yılda Antalya'da enerji sektöründe yaklaşık 1 milyar lira yatırım yaptık, ayrıca petrol ve doğalgaz aramasıyla ilgili 180 milyon lira para aktarıldı" diyen Yıldız, Antalya'nın çok hızlı büyüyen bir il olduğunu, bundan sonra da yatırımlarının süreceğini belirtti.

Bakan Yıldız, önümüzdeki dönemde Antalya açıklarında uluslararası dev bir firmayla yapacakları petrol ve doğalgaz arama çalışma için de bir miktar para ayırdıklarını sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de şehrin sorunlarını çözmek için büyük gayretle çalıştıklarını söyledi.

Büyükşehir olarak yalnızca enerji tüketen değil, aynı zamanda üreten bir belediye olmak istediklerini vurgulayan Türel, sulama kooperatiflerinin güneş enerjisinden istifade edebilmeleri için 4 aydır bir proje üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Türel, "Güneş tarlaları oluşturmak suretiyle yapılacak enerji üretimi için arkadaşlarımız fizibilite çalışmalarını tamamladılar. Gerekli izinler alındıktan sonra hayata geçirmek için çalışacağız" dedi.

Antalya için bir "çılgın" projeleri olduğunu ifade eden Türel, Boğaçayı Projesi diye isimlendirdikleri proje ile Antalya'ya sahil bandı dışında, kuzeyden güneye, karaya doğru 40 kilometrelik yeni sahil kazandıracaklarını anlattı. Türel, söz konusu projenin içinde hidroelektrik santrali ve gölet yapım işi bulunduğunu dile getirdi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali yılmaz02 Ekim 2014 21:06

    bogaçay projesi bir dünya projesi antalyayı dünya markası yapacak turizm emlak hizmet sektörü gelişecek marinacılık sektörü büyücek. emlak fiyatları 3 kat artacak. kartpostallarda antalyanın simgesi bogaçay olacak.