BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAntalya’daki 2 bin kampa 1200 takım geliyor----

Antalya’daki 2 bin kampa 1200 takım geliyor

Antalya’daki 2 bin kampa 1200 takım geliyor
05 Ocak 2024 - 07:17 www.finansgundem.com

Futbol, golf, basketbol, voleybol, bisiklet, eskrim, yüzme, kano… Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Gözoğlu: Antalya 2 bin kampta, Batı Avrupa ve BDT ülkelerinden gelecek bin 200 profesyonel ve amatör takımlara ev sahipliği yapacak.

Antalya bu yıl da spor turizmine doyacak; otellerin yüzünü turizmcilerin “ölü sezon” dediği kasımla nisan ayları arasında sporcular güldürecek. Kentte spor turizminde patlama yaşanacağına inanan Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Arif Gözoğlu, Dünya gazetesi için yaptığı değerlendirmede, bu yıl Antalya’da yaklaşık 2 bin kamp yapılacağını belirtti. Kentin ağırlayacağı profesyonel ve amatör takım sayısı ise bin 200 civarında.

Gelecek sporcu sayısı hakkında net bir rakam verilemiyor. Gözoğlu bunun nedenini şöyle açıklıyor: “Bir kanocu düşünün. Uçaktan iniyor, elini kolunu sallayarak oteline gidiyor. Antremanlarını ise burada kiraladığı kanoyla yapıyor. Şimdi bu kişi, sporcu değil, turist olarak kayıtlara geçtiği ve bunun gibi binlerce bireysel sporcu geldiği için net bir rakama ulaşamıyoruz.” Ancak tabi yine de bir “yaklaşık” rakam var. Her branştan takımları yaklaşık 38-40 kişilik kafile olarak gördüklerini belirten Gözoğlu, 48 bin gibi kaba bir hesaba ulaşıyor.

Ortalama 50 euro dense, bu kadar sporcunun yarattığı günlük hacmin 2.4 milyon euroya denk geldiği görülüyor. Gözoğlu, “Tabi bunu da net söylemek zor” diyor ve ekliyor: “Çünkü Kundu’daki bir otelde bu rakam 50 euroyken, Belek’te 150 euro… Kalan takımların bütçelerine de bakar bu işler. Amatör takım 25 bin euro bırakır, önemli Ukrayna futbol takımı Shakhtar Donetsk gelir, 250 bin euro bırakır, gider.”

Peki, irili ufaklı 2 bin kampa katılacak sporcular nereden gelecek? Gözoğlu’nun cevabı şu oluyor: “Batı Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri (Ukrayna, Belarus, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan).” “Neden Avrupa ülkeleri yok?” sorusunun cevabı da “Pandemi sonrası Avrupa’daki tüm liglerde uygulanan sıkışık fikstür.” Tüm branşlarda aralıksız oynanan maçlar ve ara verilmemesinden ötürü, Avrupalı takımlar Antalya’ya bu yıl gelemiyor. Gözoğlu ekliyor: “Sadece Avrupa mı? Türkiye Süper Ligi’nin takımları da sıkışık fikstürden dolayı gelemedi.”

GOLF BAŞLI BAŞINA BİR TURİZM

Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Arif Gözoğlu, Antalya’daki golf turizminin önemle altını çiziyor: “Golf başlı başına bir turizm. Bakın, Antalya’daki otellerin yüzde 40’ının kendi golf sahaları var. Golf sporcuları ve üst segment turist geliyor. Golf, Antalya’daki spor turizmine ilk sokulan spor branşı. Akla hemen golf turizminin hacmi geliyor… Gözoğlu bu rakam için de “Ne desek yalan olacak” modunda: “Golf ve spor branşları iki ayrı bakanlık gibiler. Antalya’ya gelen bu üst segment, sadece golfe mi geliyor, tatil yaparken golf mü oynuyor? Bu rakam, ancak bu sorunun cevabı bulunduğunda ortaya çıkar.”

Turizm amaçlı kiralanacak konutlar izin belgesi alacak

Bakan Ersoy açıkladı: Turizmde rekorlar yılı

Antalya turizminde tüm zamanların rekoru

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)