BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemANKA, Heron'un yarı fiyatına----

ANKA, Heron'un yarı fiyatına

ANKA, Heron'un yarı fiyatına
02 Mart 2013 - 08:38 www.finansgundem.com

Türkiye'nin ilk İnsansız Hava Aracı (İHA) ANKA'nın seri üretimi için geri sayım başladı

Yakında seri üretimine başlanması planlanan Türkiye'nin ilk İnsansız Hava Aracı (İHA) ANKA, maliyet avantajı ve kalitesiyle rakiplerine fark atacak. Halen 18 milyon dolara satılan İsrail yapımı Heron'un yarı fiyatına satılacak aracın yabancılardan yüksek talep görmesi bekleniyor. Türkiye'nin önemli savunma projeleri arasında yer alan milli insansız hava aracı ANKA'nın ilk talibi ise Mısır oldu. Mısır dünyadaki örneklerinden üstün olan ANKA'dan ilk etapta 10 adet satın alacak. Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Bayar, tasarımı milli imkânlarla gerçekleştirilen aracın üretimi konusunda bir-iki ay içinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI-TUSAŞ) ile sözleşme imzalanacağını söyledi. Bayar, ANKA'nın bazı özelliklerini daha da geliştirmeyi düşündüklerini bildirdi.
SON TESTLER YAPILDI
Bayar, geçen ay bu projenin son testlerinin yapıldığını hatırlattı. Bu testlerin içinde en az 18 saat havada kalma, gece iniş-kalkışların olduğunu anlatan Bayar, ANKA'nın testlerden başarıyla geçtiğini ifade etti. Projenin tasarım-geliştirme safhasını da sorunsuz tamamladığını vurgulayan Bayar, bundan sonraki sürecin seri üretim olduğunu kaydetti. TAI ile sözleşme görüşmelerinin devam ettiğine dikkat çeken Bayar, şu bilgileri verdi: "Sözleşme imzalaNdıktan sonra bunlar seri üretim uçakları olacak. Bazı özelliklerini daha da geliştirmeyi düşünüyoruz ama bugün itibarıyla uçağımız olgunlaşmış ve başarılı bir insansız hava aracıdır."
TÜRKİYE DÜNYADA İLK 3'TE
ANKA'yla Türkiye İnsansız Hava Aracı üreten dünyadaki 3'üncü ülke olacak. Dünyada, insansız hava araçlarını yalnızca ABD ve İsrail üretebiliyor. 17 metre kanat açıklığı, 9 metre boyu, 1.70 metre yüksekliği bulunan ANKA, gündüz ve gece keşif, gözetleme ve hedef tespiti yeteneklerine sahip.
HERON'DAN DAHA İYİ
Uçuş testleri tamamlanan ANKA, İsrail yapımı Heron'a göre çok daha üstün özellikler taşıyor. Heronlar 30 bin feet yükseklikte 185 kilogram faydalı yük taşırken, ANKA, aynı irtifada 200 kilogramın üzerinde yük alabilecek. Aracın yer sistemleri de son teknolojiyle donatıldı. NATO standarlarında bir korunağa yerleştirilen Yer Kontrol İstasyonu, altı tekerli bir kamyona yerleştirilmesi durumunda mobil hale gelebiliyor. Böylelikle istenilen her yere taşınabiliyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)