BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAmerikalıların 2022’den beklentisi yok----

Amerikalıların 2022’den beklentisi yok

Amerikalıların 2022’den beklentisi yok
22 Aralık 2021 - 17:29 www.finansgundem.com

Yükselen enflasyon ve Kovid belirsizliği Amerikalıların yeni yıl beklentilerini düşürdü. Yayınlanan son bir ankete göre dünyanın en büyük ekonomisinde yaşayanların üçte ikisi gelecek yıl mali durumlarında iyileşme beklemiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikalılar gelecek yıl paraları konusunda iyimser değil. Bankrate tarafından 2.450 yetişkinin katılımıyla yapılan bir anket, Amerikalıların %26'lık bölümü mali durumlarının 2022'de daha da kötüleşeceğine ve %42'si ise aynı kalacağına inandığı ortaya kondu.

Anket katılımcıları kötümser beklentilerinin sorumlusunun büyük oranda enflasyon olduğunu belirtiyor. Mali durumunun kötüleşmesini bekleyenlerin %70'i enflasyonu daha iyi mali koşulların önündeki en büyük engel olarak gösteriyor. Mali durumlarının aynı kalacağına inananların %44'ü de aynı fikri paylaşıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’de enflasyon resmi rakamlara göre son 39 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. ABD Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Kasım ayında ABD’de tüketici fiyatları 12 ay öncesine göre %6,8 oranında yükseldi.

Söz konusu durum Amerikalıların yiyecekten barınma harcamalarına ve benzin harcamalarına kadar satın aldıkları her ürün için daha fazla fiyat ödedikleri anlamına geliyor. Geçen Kasım ayından bu yana benzin fiyatları %58, ikinci el otomobil ve kamyon fiyatları %31 ve yeni araç fiyatları ise %11 oranında arttı. Gıda fiyatları 12 ay öncesine göre %6 ve barınma maliyeti ise %3,8 yükseldi.

Bankrate'in Baş Finans Analisti Greg McBride anket sonuçlarının ardından CNBC’deki açıklamasında ABD’deki enflasyona ilişkin, "Maaştan maaşa geçinerek yaşayanlar veya bütçelerin zaten sıkışık olanlar için enflasyon bütçeleri daha da sıkılaştırıyor. Borç ödemeye veya tasarruflarını geliştirmeye çalışanlar içinse enflasyon büyük bir engel teşkil ediyor" dedi.

ABD Merkez Bankası (FED) geçen hafta enflasyonla mücadele için önlemler alacağını duyurdu. FED aylık tahvil alımlarının azaltılmasını hızlandıracak. Daha sonraki süreçte ise kış sonu veya ilkbahar başlarında faiz oranlarını yükseltmeye başlaması bekleniyor. Merkez bankaları genellikle ekonomiyi yavaşlatmak ve enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını yükseltir.

McBride, bu süreçte tüketicilerin harcamalarınızı izlemesini ve satış, kupon ve çeşitli indirim ve sadakat programlarından yararlanmak için fırsatlar aramasını öneriyor. Baş analist, “Cepten harcamaları ortadan kaldırmanın bir yolu olarak kredi kartı ödülleri kullanabilir” dedi.

Analist ayrıca tüketicilerin daha önceden biriktirdiği hediye katlarının da kullanılması için zamanın geldiğini belirtiyor.

Herhangi bir finansal iyileşme öngörmeyenlerin öne çıkardığı diğer önemli nedenler arasında Kovid-19 salgını, durgun veya azalan ücretler, kişisel borçlar ve dalgalı Faiz oranları yer alıyor.

Mali durumlarının iyileşmesini bekleyen üçte birlik kesimin %46'sı bulundukları iş yerinde daha fazla para kazanmaları, %36'sı ise daha az borcu olması sayesinde bunu başarabileceklerini belirtiyor.

Amerikalıların ekonomiye güveni düştü

 

Borsaların 2022’de odaklanacağı 3 alan

 

İngiliz fon yöneticileri robotlar yenildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)