BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAmerikalılar borç geri ödemede iyi durumda----

Amerikalılar borç geri ödemede iyi durumda

Amerikalılar borç geri ödemede iyi durumda
02 Ocak 2024 - 07:53 www.finansgundem.com

ABD'de tüketici harcamaları normal seviyeye dönüyor, Amerikalılar borç geri ödemede iyi durumdalar

ABD Başkanı Joe Biden'in ekonomi danışmanları konseyi başkanı Jared Bernstein, tüketici harcamaları üzerindeki baskılara işaret eden kredi kartlarında artan temerrüt oranları gibi verilerin, Amerikalıların borçlarının büyük ölçüde pandemi öncesi seviyelere döndüğünü gösterdiğini söyledi.

Biden'in ekonomi ajandasının önemli bir savunucusu olan Bernstein, 2023'te artan servet kazanımlarının, istihdam piyasasının güçlü olmasının ve artan reel ücretlerin Biden'e desteği düşüren enflasyon artışından uzaklaşıldığını kanıtı olduğunu savundu.

Pandemi dönemi teşvik programları azaldıkça ABD'de tüketici borçları da arttı. New York Fed verilerine göre, ABD'de kredi kartı bakiyeleri üçüncü çeyrekte yaklaşık %4,7 artarak 48 milyar $'a yükseldi ve toplam 1,08 trilyon $'a ulaştı.

Bernstein Fox News'a yaptığı açıklamada, "Balonlaşma dediğiniz şeyin bir kısmı gerçekten de kredi kartı temerrütlerinin ya da borç seviyelerinin normal düzeylerine dönmesidir. Ama aslında insanların borçlarını ödemelerinin maliyetinin ne kadar bakarsanız, faiz oranları yükselmiş olsa bile, insanlar oldukça iyi durumdalar" dedi.

Bernstein, geçtiğimiz yıl harcanabilir gelirdeki %3,7'lik artışin, "tüketici harcamalarını desteklemeye yardımcı olan rüzgarlardan biri" olduğunu vurguladı.

ABD dünyanın en borçlu devleti

 

ABD'de bekleyen konut satışları kasımda yatay seyretti

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları tahminleri aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)