BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAmerika'da ithalat fiyatları beklentilerin üzerinde----

Amerika'da ithalat fiyatları beklentilerin üzerinde

Amerika'da ithalat fiyatları beklentilerin üzerinde
15 Kasım 2016 - 20:52 www.finansgundem.com

ABD'de ithalat fiyatları Ekim ayında artış gösterdi.

Amerika ithalat fiyatları ikinci defa Ekim ayında da yükseliş gösterdi ve petrol giderleriyle motorlu taşıtların fiyatları arttı. Buna rağmen doların artan gücü, enflasyonun bastırılmasını sağladı.
Amerikan Çalışma Bakanlığı bugün bir açıklama yaptı ve ithalat fiyatlarının geçtiğimiz aya göre yüzde 0.5 yükseldiğini dile getirdi. Ekim ayına kadar olan 12 aylık süreçte ithalat fiyatları yüzde 0.2 oranında düşmüştü ve bu 2014'ün Temmuz ayından bu yana en düşük rakamdı.
Doların güç kazanması ülkede deflasyon ithalatını artırırken, geçen ay ithal edilen petrol fiyatı yüzde 7.5 gerileme yaşamıştı. İthal edilen gıdalar ise yüzde 0.6 düşüş yaşadı.
Amerika'da Ekim ayında yüzde 0.4'lük ithalat fiyat artışı beklenirken, sonuç olarak rakam ufak bir artışla yüzde 0.5 olarak karşımıza çıktı. İhracat fiyatları ise genele vurunca, bir sene önceye göre yüzde 1.1 düşüş yaşamış durumda.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)