BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAMB hareket edemeyecek mi?----

AMB hareket edemeyecek mi?

AMB hareket edemeyecek mi?
29 Kasım 2013 - 07:07 www.finansgundem.com

S&P'ye göre, ECB'nin varlık gözden geçirmesi sırasında parasal genişlemeye gitmesi zor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin, Avrupa, OrtaDoğu ve Afrika baş ekonomisti Jean-Michel Six, Avrupa Merkez Bankası'nın avro bölgesi bankaları için güvenilir ve titiz bir Varlık Kalitesi Gözden Geçirmesi ile varlık alımlarının aynı anda gerçekleştirmesinin çok zor olacağını söyledi.

2014 global ekonomik görünümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Six, ECB üyelerinden son dönemde gelen açıklamaların ECB'nin parasal genişleme seçeneğini tartışmakta olduklarını gösterdiğini savundu. Ancak böyle bir tahvil alımının avro bölgesi bankalarının defterlerindeki devlet tahvillerinin değerlerinin yataylaşmasına yol açması potansiyeli olduğuna işaret eden Six, bunun yapılacak stres testlerinin, varlık kalitesi gözden geçirmesinin kredibilitesini baltalayacağını belirtti.

Six, ECB'nin avro bölgesi bankaları stres testleri konusuna çok adamakıllı yaklaşacağına inanmak için her türlü neden olduğunu vurguladı.

Six, ECB'nin yeni LTRO veya negatif mevduat faizi uygulamak yerine,. İngiltere'nin yaptığı gibi 'Kredi için Fonlama' benzeri bir program ulgulayabileceğini de söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)