BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAmamiya: Enflasyondaki yükseliş geçici----

Amamiya: Enflasyondaki yükseliş geçici

Amamiya: Enflasyondaki yükseliş geçici
28 Temmuz 2022 - 08:34 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Masayoshi Amamiya, enflasyondaki yükselişin geçici olduğunu ve tüketimin artmaya devam edebilmesi için ücret artışının enflasyondan daha hızlı olması gerektiğini ifade etti.

Japonya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Masayoshi Amamiya, ücretlerde artışın hane halklarının karşı karşıya kaldıkları yaşam maliyeti yükselişini telafi etmek için yeterli seviyede olup olmadığını belirsizliği dikkate alındığında para politikasını ultra gevşek olmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Hane halkı harcamalarının toparlanmakta olduğunu ancak tüketimin artmaya devam edebilmesi için ücret artışının enflasyondan daha hızlı olması gerektiğini ifada eden Amamiya, "Japon ekonomisi henüz pandemi öncesi seviyelere toparlanabilmiş değil. Ekonominin akaryakıt ve ham maddede ithalata ağır bağımlılığından kaynaklı olarak artan küresel emtia maliyetleri gelirlerden acı verici çıkışa neden oluyor" dedi.

Amamiya konuşmasında, enflasyondaki yükselişin geçici olduğunu, yüksek akaryakıt maliyetleri gibi dış faktörler tarafından yönlendirildiğini ve BOJ'un devasa teşviklerini geri çekmeye başlaması için haklı bir neden ortaya koymadığını da vurguladı.

IMF: Artan borçlar Asya bölgesini riske sokuyor

 

Japon bakandan faiz konusunda kritik açıklama

 

Hong Kong da faiz artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)