BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF: Artan borçlar Asya bölgesini riske sokuyor----

IMF: Artan borçlar Asya bölgesini riske sokuyor

IMF: Artan borçlar Asya bölgesini riske sokuyor
28 Temmuz 2022 - 08:15 www.finansgundem.com

IMF'den Krishna Srinivasan, Asya bölgesinde pandemi sonrası yüzde 38'e ulaşan borcun bölgeyi riske soktuğunu belirtti.

IMF'in Asya ve Pasifik Departmanı Direktörü Krishna Srinivasan, enflasyonun ve sıkılaşan finansal şartların etkisiyle Asya genelinde artan borçluluk oranlarının endişe kaynağı olduğunu söyledi.

CNBC'ye konuşan Srinivasan, "Bölgenin borcuna, toplam borçta Asya'nın payına baktığımızda, toplam borç oldukça keskin şekilde yukarı gitti" dedi.

Srinicasan, pandemi öncesinde Asya'nın borcunun toplam borç içindeki payının yüzde 25 seviyesinde bulunduğunu, şimdi bu oranın yüzde 38'e ulaştığını ifade etti.

Borç geri ödemelerinde temerrüde düşme riski olan ülkeler olarak Moğolistan, Laos, Maldivler ve Papua Yeni Gine'yi gösteren Srinivasan, Sri Lanka'nın hali hazırda temerrüde düştüğüne işaret etti.

Çin'in Kovid stratejisini yeniden düşünmesi gerekli

Srinivasan ayrıca, ekonominin daha fazla zarar görmesinden kaçınılabilmesi için Çin'in sıfır-Kovid stratejisini yeniden düşünmesi gerektiğini söyledi.

Srinivasan, Çin'in bunun yanı sıra krizdeki gayrimenkul sektörü için uzun vadeli bir çözüm ile ortaya çıkması gerektiğini de vurguladı.

"Eğer Çin, mRNA tabanlı aşılar gibi etkin aşılar kullanır ise ve aşılamayı artırır ise daha fazla kapanma, karantina tedbirinden kaçınabilir" diye konuşan Srinavasan, "Çin'in uyguladığı politikada bazı değişiklikler yaptığını, biraz daha esnek olduğunu görüyoruz, ancak bu stratejinin ekonomiyi engelleyebileceğini hissediyoruz" dedi.

IMF, küresel büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti

 

ABD'nin borç yükünde artış beklentisi

 

Fed politika faizini 75 baz puan artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)