BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAlzheimerı öteleyen gen----

Alzheimerı öteleyen gen

Alzheimerı öteleyen gen
03 Aralık 2015 - 09:25 www.finansgundem.com

Alzheimer hastalığını 17 yıla kadar geciktiren gen tespit edildi. Bilim insanları "Buluş, hastalığı yenmede büyük bir silah olabilir" dedi

Kolombiya’nın Yarumal kentinde kalıtsal alzheimerdan mustarip 5 bin kişiyi inceleyen bilim insanları, hastalığın gelişimini yönlendiren 9 gen tespit ettiklerini ve bunlardan bazılarının hastalığın ortaya çıkışının 17 yıla kadar gecikmesini sağladığını gördüklerini açıkladı.

Tamamı uzaktan akraba Yarumal halkının yarısının 45 yaşına kadar alzheimera yakalandığını, geri kalanlarda ise belirtilerin 65- 70 yaşında görülmeye başladığını söyleyen araştırmacılar, “Hastalığın gecikmesini sağlayan genlerin, alzheimerı yenmekte önemli bir silah olabileceğini düşündüklerini” belirttiler.

STRATEJİK ‘UMUT’

Araştırmayı gerçekleştiren Avustralya Ulusal Üniversitesi’nden uzmanlar, alzheimerın ortaya çıkışını geciktirecek bir tedavi geliştirebilecekleri umudundalar. Araştırmacılara göre, hastalığı geciktirmeye çalışmak, tedavi etmeye çalışmaktan daha iyi bir strateji.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)