BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında yatay seyir----

Altında yatay seyir

Altında yatay seyir
27 Şubat 2023 - 10:58 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, haftaya yatay bir seyirde başlamasının ardından 1.099 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.800 lira, Cumhuriyet altını 7.310 liradan satılıyor

Cuma günü, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,67 azalışla 1.099 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yatay bir seyirde başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla 1.099 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.800 lira, Cumhuriyet altını da 7.310 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı cuma günü yüzde 0,7 azalışla haftayı 1.811 dolardan tamamlamasının ardından, şu dakikalarda da 1.810 dolardan işlem görüyor.

Dünya genelinde enflasyon baskısı yeniden güçlenirken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına mart, mayıs ve haziran ayındaki toplantılarda 25'er baz puan şeklinde devam edeceği öngörülüyor.

Analistler, Fed'in şahin adımlarının henüz ekonomiyi soğutmakta yeterli olmadığına dikkati çekerek, bu hafta açıklanacak verilerden alınacak sinyallerin oldukça önemli olduğunu belirtti.

Bugün ABD'de dayanıklı mal siparişleri, bekleyen konut satışları ve Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini kaydeden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.790 doların destek, 1.840 doların direnç konumunda bulunduğunu ifade etti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altın alçalan kanalının içinde fiyatlanıyor. Haftanın son işlem gününde takip edilen PCE verisi beklentileri aşarak aylık bazda %0,6 ve yıllık bazda %5,4 artış kaydetti. PCE verisi Fed’in dikkate aldığı bir enflasyon göstergesi olarak kabul ediliyor. Verinin beklenti üzeri gelmesiyle enflasyonist endişeler arttı. Küresel risk iştahı baskılanırken riskli varlıklarda satışlar izlendi. Dolar endeksi 105’li seviyelere yükselirken ons altın baskılandı. Bu hafta açıklanacak PMI verileri ons altında belirleyici olabilir. Diğer yandan bugün ABD’de askıdaki konut satışları ve dayanıklı mal siparişleri verileri takip edilecek.' denildi.

Dolar/TL'de yeni haftanın ilk rakamları

 

Türkiye'nin ham petrol ithalatı 23 ayın dibinde

 

Dış ticaret açığı yüzde 38,4 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)