BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL'de yeni haftanın ilk rakamları----

Dolar/TL'de yeni haftanın ilk rakamları

Dolar/TL'de yeni haftanın ilk rakamları
27 Şubat 2023 - 10:44 www.finansgundem.com

Dolar/TL, haftaya yatay bir seyirle başlamasının ardından saat 18:00 itibarıyla 18,8861 seviyelerinde işlem görüyor.

Cuma günü, en düşük 18,8428 ve en yüksek 18,9270 seviyelerini gören dolar/TL, günü 18,8791'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni haftaya yatay başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla 18,8870'ten işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 artışla 19,9230'dan, sterlin/TL yüzde 0,2 değer kazancıyla 22,5820'den satılıyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) nihai faiz oranını beklenenden daha yüksek bir noktada belirleyeceğine yönelik fiyatlamalardan destek bulan dolar endeksi 105,2 ile yaklaşık 2 ayın zirvesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi önceki kapanışın hemen üzerinde 1,0550 seviyelerinden alıcı buluyor.

Gün Ortası: İstanbul serbest piyasada dolar 18,8850 liradan, euro 19,9270 liradan satılıyor.

Gün Sonu: İstanbul serbest piyasada dolar 18,8861 liradan, euro 20,0066 liradan satılıyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına devam edeceğine yönelik beklentilerle küresel ölçekte dolar talebinin arttığını bildirdi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in 75 baz puan daha Faiz artışına gideceğine kesin gözüyle bakıldığını dile getiren analistler, artırımların mart, mayıs ve haziran ayındaki toplantılarda 25'er baz puan şeklinde yapılacağının öngörüldüğünü ifade etti.

Analistler, bugün ABD'de dayanıklı mal siparişleri, bekleyen konut satışları ve Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 105,5 seviyesinin direnç, 104'ün destek konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,"Dolar/TL paritesinde sınırlı yükseliş takip ediliyor. Yurt içinde depreme ilişkin haber akışları takip edilirken seçim belirsizliği de gündemini koruyor. ABD tarafında ise haftanın son işlem gününde takip edilen ve Fed’in enflasyon göstergesi olarak önem verdiği PCE verisi beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Buna göre PCE aylık bazda %0,6 ve yıllık bazda %5,4 arttı. Verinin ardından enflasyona dair endişeler yeniden gündeme gelirken küresel risk iştahı baskılandı ve dolar endeksi güç kazandı. Bugün yurt içinde ticaret dengesi ve ekonomik güven endeksi verileri yakından takip edilecek. ABD'de ise dayanıklı mal siparişleri ve askıdaki konut satışları açıklanacak." denildi.

Gedik Yatırım bülteninde,"Geçen hafta genelinde kurda yataya yakın seyirlerin etkili olduğu
görüldü. Yurt içerisinde yabancı ziyaretçi sayısı ocakta bir önceki yılın aynı ayına göre %56,51 oranında artış kaydederek pandemi öncesi dönemi aştı.ABD’de ise Fed’in favori enflasyon göstergesi
olarak takip ettiği çekirdek kişisel tüketim harcamaları ocak ayında aylık %0,6 ve yıllık %4,7 oranında artış kaydederek beklentileri aştı.Kişisel harcamalar tarafındaki artış ise %1,8 olarak gerçekleşti.ABD’de açıklanan veriler sonrası dolar endeksinde yükseliş eğilimleri görülürken, kur fiyatlamasına etkisi ise olmadı.Bugün yurt içerisinde dış ticaret dengesi ve ekonomik güven endeksi, ABD’de ise dayanıklı mal siparişleri izlenecek. Dolar/TL, bu sabah saat 08:30 itibariyle 18,86’lı seviyelerde bulunuyor." denildi.

Türkiye'nin ham petrol ithalatı 23 ayın dibinde

 

Altında 'Fed' baskısı

 

Küresel piyasalarda negatif seyir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)