BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında Fed etkisi----

Altında Fed etkisi

Altında Fed etkisi
03 Mart 2022 - 10:50 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 876 lira seviyesinde işlem görüyor. Ons altın fiyatı ise önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 1.927 dolardan işlem görüyor.

Dün, dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,4 artışla 873,1 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,3 değer kazancıyla 876 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.437 lira, Cumhuriyet altını da 5.869 liradan satılıyor.

Ons altın fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 1.927 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşındaki seyrin emtia fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü kaydederek, konuyla ilgili haber akışının yatırımcıların odağında olduğunu söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell, dünkü açıklamasında bankanın mart ayı toplantısında 25 baz puanlık faiz artışını destekleme eğiliminde olduğunu, enflasyonun beklendiği gibi düşmemesi halinde daha agresif hareket etmeye hazır olduklarını söyledi. Gelecek aylarda faiz artışında esnek olacaklarını belirten Powell, asla "otomatik pilotta" olmadıklarını ifade etti.

Öte yandan, bugün yurt içinde açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 4,81, yıllık yüzde 54,44 arttı.

Bugün, yurt içinde para ve banka istatistikleri, dünya genelinde hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, fabrika siparişleri ve dayanıklı mal siparişleri verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.910 doların destek, 1.960 doların direnç konumunda olduğunu bildirdi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Dün 1914-1950 bandında hareket Ons/Altın günü %1.04 oranında değer kaybı ile 1925.35$ seviyesinden tamamladı. 1916$ seviyesi kısa vadeli hareketler açısından ilk destek noktası olarak takip ediyoruz. Bu seviyenin üzerinde kısa vadeli yükseliş trendinin devamı beklenilebilir. Trendin devamı halinde ise 1960 seviyesi ise kısa vadeli ilk direnç noktası olarak verebiliriz.
Dün volatil bir seyir izleyen Gram/Altın günü %0.40 oranında değer kazanımı ile 873.05 TL’den gün tamamlandı. Gün içi grafiklerde kısa vadeli göstergelerin güç kaybediyor olması geri çekilme eğilimini artabileceği gösteriyor. 865TL seviyesi gün içi işlemlerde ilk destek noktası olarak takip edilebilir. Bu desteğinin kırılması halinde geri çekilme hızlanacaktır Yaşanabilecek geri çekilmelerde 835 ve 810 seviyeleri alt destekler olarak takip edilebilir.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş küresel bazda güvenli liman taleplerini artırmış ve bu talepler ile altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşmişti. Bu hareketlenmeler ile birlikte altın geçtiğimiz hafta 1974 seviyelerini test etmişti. Fakat ilk şoku atlatan piyasalar ile birlikte gevşeme hareketleri de beraberinde geldi. Her ne kadar zaman zaman geri çekilmeler yaşansa da, altın son bir yılı aşkın sürenin en iyi seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Bugün gözler TSİ 16:15’te ABD kanadında açıklanacak olan ADP özel sektör istihdam verisinde olacak. 18:00’da ise FED Başkanı Powell’ın konuşması yakından izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1945 – 1960 – 1975 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1930 – 1915 – 1900 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi

Petrolde yükseliş havayolu hisselerini nasıl etkiler?

 

Mart ayı kira artış oranı belli oldu

 

Enflasyon yüzde 50'yi aştı

 

Petrol fiyatlarında 9 yılın zirvesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)