BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında dalgalı seyir----

Altında dalgalı seyir

Altında dalgalı seyir
10 Ekim 2013 - 11:46 www.finansgundem.com

Altın, ABD'de borç tavanına ilişkin tartışmalar ile birlikte 1,300 doların üzerinde dalgalanıyor

Altın, yatırımcıların ABD borç tavanının artırılması ve temerrüte düşmekten kaçınılması olasılığını değerlendirmeleri ile birlikte, 1,300 dolar seviyesinin üzerinde dalgalanıyor.
Spot altın seans içinde yüzde 0.4 düşüp yüzde 0.5 artış göstermesinin ardından, fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 14:44'te ons ons başına 1,305.64 dolar seviyesinde kaldı. Fiyatlar dün, doların 10 önemli para karşısındaki seyrini izleyen Bloomberg Dolar Endeksi'nin yükselmesi ile birlikte, yüzde 1 düşerek 1,294.76 dolara kadar indi ve son bir haftanın en düşük seviyesini gördü.
ABD yasakoyucuları, ismini vermek istemeyen bazı Cumhuriyetçi ve Demokrat kaynaklara göre, temerrütten kaçınmak için borç limitini kısa vadeli artırmaya açık. Bu durum, ekonominin tekrar toparlanma yoluna sokabilir ve Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programında azaltıma gitmesinin yolunu açabilir. Altın bu yıl, ABD merkez bankasının varlık alımlarını azaltabileceği beklentisi ile yüzde 22 değer kaybetti.
Çin'in borsaya kote en büyük aracı kurumunun bir birimi olan CITICS Futures Co.'nun şef yatırım stratejisti Wang Xiaoli, "Piyasalar ABD'deki siyasi anlaşmazlıklar üzerine harekete geçtiğinde, dolardaki yükselişle birlikte altın baskı altında kalıyor," dedi ve "Dolar bazı yatırımcılar için halen güvenli liman gibi algılanıyor görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.
Fed'in dün açıklanan ve beklenmedik bir şekilde varlık alımlarını azaltmaktan kaçındığı son toplantısının tutanaklarına göre, Fed politika yapıcılarının çoğu , merkez bankasının varlık alımlarını bu yıl muhtemelen azaltacağını düşünüyor. 1 Ekim'de başlayan ve 10'ncu gününe giren ABD hükümetinin kısmi kapanması, istihdam dahil Fed'in ekonominin sağlığı konusunda değerlendirme yapmakta kullandığı ekonomik verilerin açıklanmasını durdurdu.
Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, dün 1,294.60 dolar ile son bir haftanın en düşük seviyesni gördükten sonra 1,307.20 dolar seviyesine gelmesinin ardından, bugün ons başına 1,306 dolara geldi. İşlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 36 altındaydı.
Spot gümüş yüzde 0.6 yükselerek ons başına 21.9985 dolara kadar çıktıktan sonra 21.8763 dolara geldi. Platin yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,385.99 dolara ve palladyum yüzde 0.3 kazançla ons başına 703.80 dolara ulaştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)