BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yükselişe geçti----

Altın yükselişe geçti

Altın yükselişe geçti
09 Nisan 2013 - 19:53 www.finansgundem.com

Altın, merkez bankalarının teşvik önlemlerini artıracağı spekülasyonuyla 1 haftanın zirvesine dokundu

Altın vadelileri dünyanın en büyük ekonomilerinin merkez bankası politika yapıcılarının büyümeyi teşvik edebilmek için ilave önlemler alabileceği spekülasyonu üzerine sarı metale artan değerle beraber bir haftanın zirvesini gördü.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke dün yaptığı bir açıklamada ekonomik şartların kendi istedikleri ideal senaryodan "çok uzak" olduğunu dile getirmişti. Bugün Çin'den açıklanan veriler ise gıda fiyatlarında yaşanan yavaş artışın ülkede enflasyonu gevşettiği ve Mart ayında 10 ayın zirvesinden aşağı çektiğini gösterdi. Japonya merkez bankası Bank of Japan geçtiğimiz hafta parasal teşvik önlemlerini iki katına çıkaracaklarını söyledi.
Chicago'da bulunan FuturePath Trading traderı Frank Lesh, "Altın, Bernanke'nin sözlerinden ve Çin'de parasal genişleme gerçekleşeceği beklentisinden destek buluyor" dedi.
Haziran vadeli altının ons fiyatı New York saatiyle 10:57'de yüzde 0.9 tırmanarak 1,587.10 dolardan işlem gördü. Fiyatlar erken saatlerde 1,588.60 doları görerek 2 Nisan'dan bu yana zirve seviyesine dokundu. Altın vadelilerinin işlem hacmi ise bu raporun yazıldığı sırada 100 günlük ortalamanın yüzde 25 altında gerçekleşti.
Altın bu yıl düne kadar yüzde 6.2 oranında değer kaybederken, dolar 6 dövizin bulunduğu bir kur sepeti karşısında yüzde 3.7 yükseldi.
Deutsche Bank AG bugün açıkladığı bir raporda 2013 altın fiyat beklentisini yüzde 12 azalttığını açıklayarak altın fiyatlarının 1,637 dolar olmasını beklediğini ifade etti.
Mayıs vadeli gümüşün ons fiyatı ise yüzde 3 yükseldi ve 27.94 dolar oldu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)