BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yükselişe geçti----

Altın yükselişe geçti

Altın yükselişe geçti
13 Mart 2013 - 07:42 www.finansgundem.com

Altın, teşvik beklentileri ve fiziki talep desteği ile iki haftanın zirvesi yakınlarında seyrediyor

Altın, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının ilave teşviklere gidebileceği beklentisi ve Asya'da artan fiziki talebin desteği ile son iki haftanın zirvesi yakınlarında seyrediyor.
Spot altın dün ons başına 1,598.80 dolar ile 28 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini görüp 1,592.80 dolara geldikten sonra bugün Singapur saati ile 12:10'da 1,593.20 dolar seviyesinde seyrediyordu. Nisan vadeli altın kontratları ise, New York Comex piyasasında, dört günlük yükselişle Ağustos ayından bu yana en uzun serisini yakaladıktan sonra, fazla değişmeyerek ons başına 1,592.70 dolarda kaldı.
Avrupa Merkez Bankası (AMB) Konsey Üyesi ve Almanya merkez bankası Bundesbank'ın Başkanı Jens Weidmann, AMB'nin "gerekli olduğu sürece" genişlemeci duruşunu sürdüreceğini söyledi. Dün İngiltere'de açıklanan sanayi üretimi verisinin beklenenden çok kötü çıkması, İngiltere Merkez Bankası'nın ilave teşviklere gidebileceği beklentisini güçlendirdi. Japonya'da, iki muhalefet partisi bugün yaptıkları açıklamada, Kıkua Iwata'nın merkez bankası başkan yardımcılığını onaylayacaklarını kaydettiler. Bu gelişme, deflasyonun sona ermesi için çaba gösteren Başbakan Shinzo Abe'nin, merkez bankası başkan ve yardımcıları için gösterdiği adayların onaylanacağı ihtimalini artırdı.
HSBC Securities (USA) Inc. analisti Howard Wen, "Daha gevşek küresel para politikaları altın için olumlu," dedi ve "Altın fiyatları için kilit destek, Çin'de fiziki talebin gelmesi. Hindistan'da ticari işletmeler, talebin Nisan ayında, düğün ve festival döneminin başlamasından dolayı artabileceğini kaydediyorlar" şeklinde görüş bildirdi.
Şanghay Altın Borsası'nda gösterge nakit kontratın işlem hacmi, 22,024 kilo ile rekor seviyeye ulaştığı 18 Şubat2tan bu yana, 2012 yılının ortalamasının iki katından fazla seviyede seyrediyor.
Spot altın bu yıl, Fed'in ekonomideki toparlanmanın hız kazanması ile birlikte teşvikleri azaltacağı endişesi ile yüzde 4.9 düştü. Bugün ABD'de açıklanacak olan Şubat ayı perakende satışlar verisinin, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, yükselişini dördüncü aya taşıması bekleniyor. Altın destekli exchange tarded fonlardaki (ETF) altın varlıkları dün 2,472.891 tona düşerek, eylül ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi.
Nakit gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 29.1775 dolara çıkarken, spot platin yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,591.50 dolara indi. Spor palladyum ise yüzde 0.2 kayıpla düşüşünü üçüncü güne taşıdı ve ons başına 771.35 dolara geriledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)