BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın vadelileri yükseliyor----

Altın vadelileri yükseliyor

Altın vadelileri yükseliyor
12 Mart 2013 - 14:41 www.finansgundem.com

Altın vadeli kontratları, teknik alımlarla bu ayın en yüksek seviyesine çıktı

Altın vadeli kontratları New York'ta, 10 günlük hareketli ortalama seviyesinin ve 1,585 dolar civarındaki direncin üzerine çıkılmasının yeni alımları getirebileceği spekülasyonu ile, bu ayın en yüksek seviyesine ulaştı.
Altın vadeli kontratlarının 10 günlük hareketli ortalaması şu anda yaklaşık 1,579 seviyesinde ve metal, bu ayın başından beri, çoğu kez 1,585 doların üzerinde seyretti. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) varlıklar azalırken, Şanghay Altın Borsası'nda işlem hacmi geçen aydan bu yana arttı. Doların altı önemli para birimi karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi, yarın açıklanacak olan ve yükseliş göstermesi beklenen ABD perakende satışlar verisi öncesi son yedi ayın zirvesi yakınlarında seyrediyor.
Londra'da VTB Capital analistlerinden Andrey Kryuchenkov, "1,585 dolar seviyesinin üzerindeki teknik alımlar yeni alım emirlerini tetikleyebilir," dedi ve "Piyasanın hareketlenmesi çok zaman almadı ve 10 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerine bir hareket muhtemelen alışları tetikledi" değerlendirmesinde bulundu.
Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.9 yükselerek, New York saati ile 07:46'da ons başına 1,591.90 dolara çıktı. Fiyatlar 1,592.90 dolara kadar çıkarak 28 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Spot altın Londra'da yüzde 0.7 yükselerek ons başına 1,593.21 dolara çıktı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)