BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın haftaya yükselişle başladı----

Altın haftaya yükselişle başladı

Altın haftaya yükselişle başladı
24 Ocak 2022 - 11:07 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 793,1 lira seviyesinde işlem görüyor.Çeyrek altın 1.296 lira, Cumhuriyet altını 5.320 liradan satılıyor.

Cuma günü altının ons fiyatındaki düşüşe karşın dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 791,9 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya da yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 793,1 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.296 lira, Cumhuriyet altını da 5.320 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, geçen haftayı yüzde 0,9'luk yükselişle 1.874 dolardan tamamlamasının ardından bugün de yüzde 0,2 değer kazancıyla 1.839 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Analistler, jeopolitik riskler ve enflasyon endişelerinin küresel çapta risk algısını etkileyen temel faktörler olmaya devam ettiğini belirterek, çarşamba günü gerçekleştirilecek ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı öncesinde yatırımcıların temkinli bir duruş sergilediğini ve varlık fiyatlarında yön arayışının öne çıktığını söyledi.

Bugün Euro Bölgesi ve Almanya'da hizmet ve imalat sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin izleneceğini aktaran analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.830 dolar ve 1.790 doların destek, 1.870 doların ise direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

A1 Capital bülteninde, 'Ons/Altın’da geçtiğimiz hafta 1834$ seviyesinin üzerine çıkılmasına rağmen Cuma günü 1832$ seviyesinin hemen üzerinde kapanış gerçekleşti. Yeni haftada 1832$ seviyesini yakından takip edeceğiz. Orta vadeli yatay kanal direnci olan ve geçtiğimiz hafya kırılan bu seviyenin üzerinde 1877$ direncine kadar kısa vadeli atağın devamı, beklenilebilir. Ancak 1832$ altına inilmesi ise tekrar satış baskısı arttıracaktır.

Gram Altın’da son 2 haftadır süren sıkışmanın devamı Cuma günüde etkili oldu. Dar bantta yaşanan hareketler sonrasında gün %0.49 oranında yükseliş ile 794 TL seviyesinden tamamlandı. Kısa vadeli bazı göstergelerde sınırlı toparlanma görmemize rağmen şimdilik net bir güç kazanımından söz edemiyoruz. 795TL seviyesinin altına tekrar inilmiş olmasını kısa vadeli hareketler açısından olumsuz buluyoruz. 795TL’nin altında dalgalı ve zayıf görünüm etkili olacaktır. 786 ve 775TL seviyeleri kısa vadeli destekler olarak takip edilebilir' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Bülteni'nde, 'ABD 10 yıllık tahvil faizleri son üç haftada %1.50 seviyelerinden %1.90’a kadar yükselse de, bu durum ons altın üzerinde baskı yaratmadı. Bu anlamda faiz artış süreci büyük çoğunlukla fiyatlanmış görünüyor ancak FED’in bilanço küçültme ile ilgili gündemi de önümüzdeki günlerde fiyatlamalar açısından önemli olacaktır. Bu konu netleşmedikçe, tahvil getirilerinin de artmaya devam ettiği ortamda, kısa vadede altın için yüksek bir potansiyel şu an için görmüyoruz. Bu hafta gerçekleştirilecek olan FED toplantısı fiyatlamalar için önemli olacaktır. 1.833 direnci üzerinde işlem gören ons altında, bu seviye üzerinde kalındıkça 1.870 seviyesini ilk direnç olarak takip edeceğiz. 1.810-1.800-1.780 ise destek olarak izlenmelidir.' denildi

İnfo Yatırım bülteninde, 'Geçtiğimiz hafta kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren altın fiyatları haftaya yaklaşık olarak yüzde 1 dolaylarında değer kazanımı ile kapatmıştı. Yeni haftaya ise 1834 seviyelerinde başlangıç yapan altında genel olarak bakıldığında takip edilen gündem FED’in 2022 Faiz patikasında atabileceği adımlar. Bu sebeple hafta içerisinde FED’in gerçekleştireceği para politikası toplantısı merakla takip edilecek. Toplantı yarın başlayacak iki gün sürecek ve banka Çarşamba günü kararını açıklayacak. Genel olarak beklenti bankanın ilk sıkılaşma adımını Mart ayında yapabileceği yönünde. Fakat bu toplantı sonrasında verilebilecek olası mesajlar küresel bazda volatiliteyi artıracaktır. Haftanın ilk işlem gününde ise 17:45’te ABD kanadından gelecek olan PMI verileri izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1850 – 1868 – 1890 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1832 – 1815 – 1800 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.'denildi.

Dünyanın en büyük altın fonuna rekor para giriş

 

Altın yatırımcılarının gözü Fed toplantısına

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)24 Ocak 2022 11:23

    FEd öncesi garanticiler yine bilindik limaya demir attı. düşünün çok paranız var. büyük kurumsunuz. stres var, yoğun ekonomık belirsizlik ne yaparsınız ? x devlete tahvilemi girersiniz? FEd abd açıklasın avrupa ne yapacağını iktisadi global kurallarına göre anlayalım sonra adım... o bakımdan bu hareketler normal. FED büyük kilit açacak. FED piyasayı ciddi bozar ise, hem Biden siyesi olarak zora düşeiblir, ABd halkı yaşanan farklı ekonomıkbaskıları hane alkında hissedebilir. FED ne kadar desede beni dunya ve gelişen ve avrupa ilgilendirmez... Aslında ne kadar ilgilendirdiğinide şuan var olan global ekonomı ve sanal pıyasalar borsada gozlemlıyoruz. FED çokda öyle ben şahinim, ben atmacayım, ben jaguarım ben avcıyım söylemlerinden çok, ortada, samimi , sıcak, ort ahalli ağır adımlar atıp gelen verileri haftalık aylkık izlyecem mesajları vermezi bence muhtemal. Türkiye pıyasası mı ? hiç sormayın Allah bilir :D Fikir yüremiyorum, anlık değişiyor

  • Mucise Reis ;)24 Ocak 2022 16:56

    eee bir kaç saat önceden gördüm. ama yazamıyorum forumda öyle açık ve net. Özel sistemsel verilerim ve kendime özgü baktıklarım ile görebildim. Anca ip ucu işte. bir kaç saat önce netleşti bende yukarıya yazmıştım. Geçmiş olsun. FED  diğer enstürmanlar destek ve dirençlere gelecek. merak etmeyin. fırsat verecek. Allah sabır versin  ... yazamıyoruz öyle ortalıkda...