BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın haftalık kaybı sürdüyor----

Altın haftalık kaybı sürdüyor

Altın haftalık kaybı sürdüyor
12 Nisan 2013 - 10:49 www.finansgundem.com

Altın, yatırımcıların Fed beklentisi ile altın varlıklarını azaltması sonucu haftayı kayıpla geçmeye hazırlanıyor

Altın, yatırımcıların Fed'in ekonominin iyileşmesi ile birlikte teşvikleri daraltabileceği beklentisi ile altın varlıklarını azaltması sonucu, üçüncü haftayı da kayıpla geçmeye hazırlanıyor.
Spot altın, kayıp ve kazanç bölgelerinde dalgalandıktan sonra, fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 14:00'te ons başına 1,563.60 dolara geldi. Fiyatlar dün 1,563.60 dolar ile son bir haftanın en düşük seviyesine indi. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın miktarı dün 1,181.42 ton ile Mayıs 2010'dan bu yana en düşük seviyesine indi. Altın varlıkları, ekonomik toparlanma beklentisinin ABD hisse senetlerini rekor seviyelere yükseltmesi ile birlikte, 2013 yılında yüzde 12.5 düştü.
Dün ABD'de açıklanan işsizlik başvuruları verisi 6 Nisan'da biten haftada beklenenden daha fazla düştü. Bu hafta açıklanan Fed tutanaklarına göre, bazı Fed yetkilileri, merkez bankasının yılın ilerleyen dönemlerinde teşvikleri azaltmayı ve yılsonuna kadar bitirmeyi düşünmesi gekretiğini belirttiler.
HSBC Securities (USA) Inc. analisti Howard Wen, "Altın hisse senedi piyasasındaki güçlü seyirden olumsuz etkileniyor," dedi ve "Altının kısa vadede yatay hareket edebileceğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, fazla değişmeyrek ons başına 1,562.90 dolarda kaldı ve haftayı düşüşle geçmeye yöneldi.
Fed'in Mart ayındaki toplantısı, ABD'de tarım dışı istihdamın 9 ayın en yavaş artışını gerçekleştirdiğini gösteren verinin açıklanmasından yaklaşık iki hafta önce yapıldı. Fed Başkanı Ben S. Bernanke, bu hafta başında yaptığı konuşmada, ekonomik koşulların istediği yerde olmadığını söyledi ve bunun ardından altın fiyatları 9 Nisan'da 1 haftanın zirvesine tırmandı.
Nakit gümüş fazla değişmeyerek ons başına 27.65 dolarda kaldı. Metal bu hafta yüzde 1.2 yükseldi ve son beş haftada ilk kez haftalık bazda çıkış göstermeye hazırlanıyor.
Spot platin fazla değişmeyerek ons başına 1,530.75 dolarda kaldı. Metal bu hafta yüzde 0.5 düştü ve beşinci haftayı da düşüşle kaparsa, Ağustos ayından bu yana en uzun süreli haftalık düşüş dönemini yaşamış olacak.
Palladyum da fazla değişmeyerek ons başına 731.75 dolarda kaldı ve haftayı yükselişle geçmeye yöneldi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)