BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatlarında yeni rekor----

Altın fiyatlarında yeni rekor

Altın fiyatlarında yeni rekor
22 Aralık 2023 - 10:52 www.finansgundem.com

Ons altın fiyatı, 2055 dolara kadar tırmanarak 3 haftanın rekor seviyesine ulaşırken; gram altın fiyatı, ons altın ve dolar/TL'deki yükselişin etkisiyle tüm zamanların en yüksek seviyesini 1938 liraya taşıdı.

Dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki artışa paralel değer kazanan altının gram fiyatı günü yüzde 0,7 yükselişle 1916 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 13.00 itibarıyla 1928 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 153 liradan, cumhuriyet altını 12 bin 577 liradan satılıyor.

Dün yüzde 0,7 artışla günü 2 bin 44 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 0,4 yükselişle 2 bin 54 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek yıl başlaması öngörülen faiz indirimlerinin süresi ve büyüklüğüne ilişkin belirsizliklerin artmasıyla yatırımcıların temkinli davrandığını ifade etti

Dün açıklanan makroekonomik veriler, Fed'in faizleri beklenenden daha hızlı düşürebileceği tahminlerini desteklerken, bugün gözler bankanın enflasyon göstergesi olarak yakından izlediği kişisel tüketim harcamaları verilerine çevrildi.

Söz konusu verilerden alınacak sinyallerin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini dile getiren analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in gelecek yıl toplamda 150 baz puanlık bir faiz indirimine gideceğinin öngörüldüğüne dikkati çekti.

Öte yandan, dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale Faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 42,50'ye yükseltti.

PPK metninde, "Kurul, parasal sıkılaştırma sürecini destekleme amacıyla kullandığı sterilizasyon araçlarının çeşitliliğini artırarak miktarsal sıkılaştırmaya devam edecektir." ifadesi dikkat çekti.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de kişisel tüketim harcamaları başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 60 ve 2 bin 80 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 30 ve 2 bin 20 dolar seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftaya 2019 seviyelerinde başlangıç yapan ons altın, haftanın son işlem gününe 2047 seviyelerinde başlangıç yaptı. Genel olarak bakıldığında FED’in önümüzdeki yıl faiz patikasında neler planladığı fiyatlamaları yakından ilgilendiriyor. FED’in de önümüzdeki yıl 25’er baz puanlık faiz indirimi yapabileceğine yönelik öngörüsü son toplantısında yer aldı. Güvercin FED ile birlikte değerli metal üzerinde değer kazanımları yaşandı. Bununla birlikte ABD kanadından
gelecek olan ekonomik verilerde yakından takip edilecek. Bugün de ilk olarak 16:30’da ABD’den gelecek olan Dayanıklı Mal Siparişleri ve İnşaat İzinleri verileri izlenecek. Ardından
18:00’da Yeni Konut Satışları verisi takip edilecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2060 – 2070 - 2082 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2040 – 2028 - 2015 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Altını bekleyen üç senaryo

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)