BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatlarında son durum----

Altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatlarında son durum
11 Aralık 2023 - 11:30 www.finansgundem.com

Altının gramı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 1860 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 3 bin 60 liradan, cumhuriyet altını ise 12 bin 500 liradan satılıyor.

Cuma günü altının ons fiyatındaki azalışa paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,1 düşüşle 1867 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı yeni haftaya da düşüşle başlamasının ardından saat 11.10 itibarıyla yüzde 0,3 azalışla 1860 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 60 liradan, cumhuriyet altını 12 bin 500 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı da şu sıralarda yüzde 0,4 değer kaybıyla 1994 dolar seviyesinde dengelendi.

Analistler, ABD, Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının bu hafta açıklayacağı faiz kararlarının yatırımcıların odağında bulunduğunu belirterek, kararların varlık fiyatları üzerinde etkili olacağını kaydetti.

ABD'de iş gücü piyasasından alınan ilişkin karışık sinyaller, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına yönelik tahminleri zorlaştırdı.

Güçlü istihdam verilerinin, ilk etapta Fed'in şahin para politikasının sonuna geldiğine ilişkin beklentileri zayıflattığını aktaran analistler, buna karşın verilerin ABD ekonomisinde "yumuşak iniş" senaryosunu destekler nitelikte olduğunu belirtti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, istihdam raporu verileri öncesinde Fed'in mart ayında politika faizinde indirimlere başlayabileceğine ilişkin ihtimal yüzde 60 iken, söz konusu verilerin ardından bu ihtimal yüzde 45'e geriledi.

Analistler, bugün veri gündeminin sakin olduğunu ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 20 ve 2 bin 50 dolar seviyelerinin direnç,1990 ve 1980 dolar seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,"Geçtiğimiz haftaya rekor bir yükseliş ile başlayan ons altın,
geçen haftanın ilk saatlerinde 2148 seviyelerini test etmişti. Fakat buralarda tutunma gerçekleşmedi ve aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Bununla birlikte ons altın geçen haftayı 2004 seviyelerinde kapattı. Haftanın son işlem gününde ABD kanadından gelen tarım dışı istihdam verisi
izlenmiş ve veri Kasım’da 199 bin kişi artmıştı. Bununla birlikte kasımda işsizlik yüzde 3.9 seviyesinden yüzde 3.7 seviyesine geriledi. Gelen veriler sonrasında ise ABD kanadında 2 ve 10 yıllık tahvil getirilerinde yükselişler gerçekleşti. Yeni haftada ise gündem FED’in Faiz kararında olacak. Yarın başlayacak olan toplantı 2 gün sürecek ve FED çarşamba akşamı kararını açıklayacak. Piyasalardaki
beklentiler bankanın faiz oranlarında bir değişiklik yapmayacağı yönünde ağırlık kazanmış durumda. Yine de karar metninde önümüzdeki yıla dair ipuçları aranacak. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2015 – 2035 - 2050 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1985 – 1960 - 1935 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir." denildi.

Sanayi üretimi ekimde yüzde 0.4 daraldı

 

Cari denge ekimde fazla verdi

 

İşsizlik oranı 11 yılın en düşük seviyesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)