BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatları yükselişte----

Altın fiyatları yükselişte

Altın fiyatları yükselişte
01 Aralık 2023 - 11:03 www.finansgundem.com

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 1897 lira seviyesinden işlem görüyor.

Dün altının ons fiyatındaki azalışa paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,66 düşüşle 1888 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı yeni güne ise yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,5 artışla 1897 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 120 liradan, cumhuriyet altını 12 bin 760 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda 2 bin 41 dolarda bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağına yerleştiğini ifade ederek, Fed yetkililerinin gelecek dönem politikalara ilişkin temkinli değerlendirmelerinin risk iştahını törpülediğini dile getirdi.

ABD'de dün açıklanan makroekonomik veriler, Fed'in gelecek yılın ilk yarısında faiz indirimine başlayabileceği beklentilerini desteklemeye devam ederken, bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalardan alınacak sinyallerin varlık fiyatlarında oynaklığı artırması bekleniyor.

Analistler, kişisel tüketim harcamalarına ilişkin verilerin talepteki soğumaya işaret ettiğini, bu durumun da Fed'in faiz artırım döngüsünde zirveye ulaştığına yönelik beklentileri güçlendirdiğini ifade etti.

Fed'in ileriye yönelik sıkılaştırma eğilimini ortadan kaldırmak için henüz çok erken olabileceğini anımsatan analistler, Fed yetkililerinin temkinli açıklamalarının piyasaların yön bulmasını zorlaştırdığını aktardı.

Öte yandan, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) dün Türkiye'de son dönemdeki politika düzenlemeleri nedeniyle takvim dışı değerlendirmeye giderek ülkenin kredi görünümünü revize etti. S&P, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.

Analistler, bugün Fed Başkanı Powell'ın sözle yönlendirmelerinin yanı sıra dünya genelinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 60 ve 2 bin 70 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 30 ve 2 bin dolar seviyelerinin destek konumunda olduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, "Kasım ayını geride bırakırken ons altının aylık performansına baktığımızda yüzde 3 seviyelerinde değer kazanımı yaşadığı görülüyor. Özellikle ABD kanadından gelen ekonomik veriler ile birlikte FED’in önümüzdeki yıl Faiz indirimine başlayabileceğine yönelik beklentiler arttı. Bu beklentiler ile dolar baskılanırken, değerli metallerde ise yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden oldu. Dün ABD kanadından gelen GSYİH verisi izlendi. Gelen veriye göre ülke ekonomisi 3. Çeyrekte yüzde 5.2 beklentilerin üzerinde büyüme gerçekleştirdi. Bu rakam ise 2021 yılının son çeyreğinden itibaren en güçlü büyüme olarak kayıtlara geçti. Haftanın son işlem gününde ilk olarak 18:00’da ABD kanadından gelecek olan ISM İmalat Satın Alma Md. End. Verisi izlenecek. Ardından gözler 19:00’da konuşma yapması beklenen FED Başkanı Powell’a çevrilecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2050 – 2060 - 2071 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2035 – 2025 - 2010 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir." denildi.

Altın fiyatı için 2024 yılı beklentisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)