BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatları karışık seyrediyor----

Altın fiyatları karışık seyrediyor

Altın fiyatları karışık seyrediyor
14 Ocak 2014 - 08:30 www.finansgundem.com

Altın, son bir ayın en yüksek seviyesine tırmanmasının ardından dalgalı bir seyir izliyor

Altın, yatırımcıların rallinin talep üzerindeki etkilerini değerlendirmeleriyle birlikte son bir ayın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından dalgalı bir seyir izledi. Platin, Güney Afrika'da maden işçilerinin ücret anlaşmazlığından dolayı greve çıkabilecekleri endişesiyle iki ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Spot altın, gün içinde yüzde 0.3 yükselip düştükten sonra, yüzde 0.1 gerileyerek, Singapur saati ile 12:32'de, ons başına 1,251.92 dolara düştü. Fiyatlar erken saatlerde 1,257 dolar ile 12 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü ve altının bugün de değer kazanarak yükselişini dördüncü güne taşıması durumunda, Ekim ayından bu yana en uzun süreli çıkış dönemi görülmüş olacak. Platin, ons başına 1,446.75 dolar ile 15 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, önceki kapanışına göre fazla değişmedi.

Altın, 1981'den bu yana en hızlı yıllık düşüşünü gerçekleştirdiği 31 Aralık'ta, Çin'de güçlü talep işaretleri ile birlikte, altı ayın en düşük seviyesinden sıçradı. Çin geçen yıl muhtemelen Hindistan'ı geçerek dünyanın en büyük altın kullanıcısı konumuna geldi. Şanghay Altın Borsası'nda, gösterge nakit altın kontratının işlem hacmi, bir hafta önce 24,875 kilogram ile sekiz ayın en yüksek seviyesine çıktıktan sonra, dün 14,630 kilograma düştü.

Cinda Futures Co. analisti Lv Jie, "Fiziki talep fiyata çok duyarlı, özellikle perakende seviyesinde" dedi ve "Bu durum altının bu yıl şimdiye dek yukarıda kalmasına yardımcı olurken, fiyatlar yükseldiğinde, bu talebin bir miktar azaldığını görebiliriz" şeklinde görüş bildirdi.

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, fazla değişmeyerek ons başına 1,251.20 dolarda kaldı. İşlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 37 altındaydı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)